Zdravstvena zaštita povratnika i raseljenih osoba

Napišite komentar

BOROVACMinistar za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac prisustvovat će Drugoj sjednici posvećenoj tematskom razmatranju realizacije Revidirane strategije Bosne i Hercegovine za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma pod nazivom „Zdravstvena zaštita povratnika i raseljenih osoba“, a koja će biti održana sutra i prekosutra (14. i 15. decembra) u Tesliću.

Organizator ove sjednice je Odbor za povratak izbjeglih i raseljenih osoba Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH u saradnji sa Misijom OSCE-a i Predstavništvom UNHCR-a u Bosni i Hercegovini, a učešće su potvrdili i Mario Karamatić, drugi zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući Senad Bratić i članovi Odbora za zaštitu prava izbjeglica, raseljenih lica i povratnika Narodne skupštine RS, entitetski ministri raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i Davor Čordaš, te predstavnici Delegacije Evropske unije u BiH, Komisije za zaštitu ljudskih prava Brčko disktrikta BiH, Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministarstva zdravstva FBiH, Ministarstva zdravlja RS, zavoda i fondova zdravstvenog osiguranja, kantonalnih ministarstava zdravlja, kantonalnih ministarstava rada, socijalne politike i izbjeglica te nevladinih organizacija.

Cilj ovog zasjedanja je sagledati realizaciju preporuka iz Revidirane strategije BiH za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma u oblasti zdravstva, preostale izazove sa kojima se suočavaju povratnici i raseljene osobe u pristupu zdravstvenoj zaštiti i ostvarivanju zdravstvenog osiguranja u BiH, kao i mjere kojima bi se omogućila zdravstvena zaštita svih raseljenih osoba i povratnika.

Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh