Zaduženje zdravstva Srpske najveća javna nabavka u Srpskoj Istaknuto

Napišite komentar

Najskuplje javne nabavke u Srpskoj tokom prošle godine bile su one realizovane u zdravstvu, a zaduženje Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO) RS bio je najvredniji ugovor sklopljen u BiH.

fzo ulaz vrata

Agencija za javne nabavke BiH napravila je Pregled 20 najvrednijih ugovora sklopljenih sa domaćim ponuđačima, u koji je portal CAPITAL imao uvid. Pregled pokazuje da su najskuplje javne nabavke realizovane u Srpskoj bile u zdravstvu.

Na prvom mjestu na listi najvrednijih ugovora sa domaćim ponuđačim u BiH je dugoročno kreditno zaduženje Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO) RS kod UniCredit banke u iznosu od 163,8 miliona KM.

O ovom zaduženju portal CAPITAL pisao je u tekstu “FZO raspisao tender za kredit od 133 miliona KM”.

Drugi ugovor po vrijednosti je zaduženje UKC-a RS za 55 miliona KM plus trošak od 15,4 miliona KM.

Idući najskuplji posao u RS privatniku je dala opština Laktaši. Riječ je o izgradnji ambulante porodične medicine u Slatini, vrijednosti 32,2 miliona KM, koja se finansira iz sredstava klirinškog duga. Radovi su dati firmi „Univerzal BS“.

I naredna dva najskuplja posla sklopljena u Srpskoj tiču se zdravstva. Jedan je završetak izgradnje i opremanja kardiohirurgije vrijednosti 16,6 miliona KM. Univerzitetski klinički centar (UKC) RS je ovaj posao dodijelio banjalučkoj firmi „Health support services“.

O ovom tenderu portal CAPITAL je pisao u tekstovima „Srpska na veresiju gradi i oprema kardiohirurgiju UKC RS!“ i „Privatnici o svom trošku grade kardiohirurgiju od 20 miliona KM“

„Autoputevi RS“ su za nabavku i ugradnju opreme na uspostavljanju sistema za kontrolu i upravljanje saobraćajem na autoputu Gradiška – Banjaluka sklopili posao od 14,1 milion s firmom „Telegroup“.

O tom tenderu pisali smo u tekstovima „`Veliki brat` na autoputu Banjaluka – Gradiška od 16,6 miliona KM“ i „Počinje ugradnja nadzora od 16,6 miliona na autoputu Banjaluka – Gradiška“.

Idući po vrijednosti je posao TE „Ugljevik“ koja će za gorivo „Optima grupi“ dati 12,8 miliona KM.

Posljednji među 20 najvrednijih ugovora sklopljenih sa domaćim ponuđačima u BiH je opet iz oblasti zdravstva, a riječ je o uslugama održavanja medicinske opreme proizvođača General Electric koje se firmi „Medical“ plaća 8,29 miliona KM.

Najvrednije ugovore u FBiH lani je sklapala „Elektroprivreda BiH“ sa Rudnicima mrkog uglja „Banovići“, Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje, „Autoceste FBiH“, Aerodrom Sarajevo, Rudnici mrkog uglja „Banovići“, Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH.

 

  • Izvor: capital.ba
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh