Vlast obećala posao za 600 radnika više od planiranog! Istaknuto

Napišite komentar

Zaposlićemo 600 radnika više nego što je planirano aktuelnim projektima zapošljavanja, najavljuju danas iz Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske. Direktor kaže da će to finansirati suficitom u budžetu Zavoda. Stiglo je i zeleno svjetlo od Vlade Srpske i to nakon sjednice Upravnog odbora Zavoda kojoj je prisustvovala i premijerka.

javni sektor rs vlada

"Predložili smo Vladi da proširimo projekte odnosno iz suficita Zavoda za zapošljavanje u iznosu od 3.600.000 KM proširimo ove projekte i umjesto 1606 lica, zaposlimo 2306 lica, dakle 600 lica više", rekao je Miroslav Vujičić, direktro Zavoda za zapošljavanja.

Sve će koštati ukupno 12,1 milion maraka, a osjetljive kategorije zapošljavaće se preko pet programa: zapošljavanje i samozapošljavanje djece poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, pripravnika, žena iz ruralnih područja i žena žrtava ratne torture, zapošljavanja roma ali i kroz program dokvalifikacije i prekvalifikacije.

Već na jednoj od narednih sjednica Vlade izmjeniće se Akcioni plan, pa će dodatnih 600 nezaposlenih dobiti posao

"Mi ćemo u narednom periodu, u vremenu koji je pred nama, u kratkom vremenu, dakle oko dvije sedmice dovršiti ovo danas što smo odlukama pokrili i ja mislim da će ovaj akcioni plan biti sasvim realan, opravdan", kaže Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite.

"Želim da kažem da su naše odluke na nivou Vlade prije par godina kad smo odlučili da finansiramo akcioni program za zapošljavanje, da je on počeo da daje rezultate još prije nekoliko godina i da svake godine svedočimo sve boljim rezultatima. Mi smo prošle godine ostvarili rekordnu zaposlenost, najveći broj zaposlenih otkako se bilježe makroekonomski pokazatelji i naša je namjera da idemo dalje uzlaznom linijom", rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS.

U 2017. godini, preko raznih projekata zaposleno je više od 1.500 lica. U Zavodu poručuju i da će, do kraja jula, uvesti i šesti projekat koji će biti namijenjen isključivo realnom sektoru, a obuhvatiće još 2.300 radnika. Poslodavcima će se isplaćivati porezi i doprinosi za prvu godinu rada novozaposlenih radnika.

Posljednja izmjena Utorak, 10 Juli 2018 23:26

  • Izvor: atvbl.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Republika Srpska

Prev Next