Vjetar stvara probleme putarima, otežan saobraćaj na istoku Srpske

Zbog intenzivnih snježnih padavina otežano se saobraća i na području Semberije. Zbog popriječenog teretnog vozila, za teretna vozila obustavljen je saobraćaj u federalnom dijelu putnog pravca Bijeljina-Tuzla, dok putnička saobraćaju otežano.

kamion poprijecen bijeljina

U potpunosti neprohodan putni pravac M-15 prevoj Mliništa-Glamoč, na strani F BiH, dok je dionica od Mrkonjić Grada do prevoja  Mliništa prohodna.Na teritoriji Nevesinja, Berkovića i Gacka duva olujni vjetar koji stvara velike probleme u održavanju prohodnosti na putevima.

Na regionalnom putu R-427, Do-Berkovići-Plana na snazi je zabrana saobraaja za kamione.Na regionalnim putevima R-433 Ulog-Klanci, preko prevoja Morine, zatim R-435 Ćesim-Luka-Pridvorci, kao i prevoj Trusina su, zbog olujnog vjetra i smetova, neprohodni.

Zbog popriječenog teretnog vozila, trenutno je za teretna vozila obustavljen saobraćaj preko Crnog Vrha, na magistralnom putu M-4 Karakaj-Tuzla, dok putnička vozila saobraćaju usporeno.

Na magistralnom putu M-19 Vlasenica-Han Pijesak, preko prevoja Han Pogled saobraćaj se takođe odvija otežano, a teretna vozila sa prikolicom i šleperi se propuštaju isključivo uz upotrebu lanaca.

Snijeg i jak vjetar stvaraju nanose na kolovozu i znatno otežavaju vožnju, kao i čišćenje na putnim pravcima Trnovo-Foča, preko Rogoja, Foča-Tjentište, preko prevoja Čemerno, zatim na području Gacka.Vjetar nanosi snijeg na kolovoz i na području Kneževa.

Na putnom pravcu Dobro Polje-Miljevina vozače upozoravamo na česta obrušavanja sniježnih lavina na kolovoz.

Zbog snježnih padavina, obustavljen je saobraćaj za sva teretna vozila na dionici mag. puta M-19 Podromanija – Ljubogošta, preko Romanije.

Napominjemo da su dežurne ekipe preduzeća za puteve na terenu, ali zbog vjetra koji nanosi snijeg na kolovoz i niskih temperatura, usporeno je njihovo djelovanje.

 

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next