Vanredno stanje u Kneževu, udari vjetra do 90 km/h

oboreno drvece knezevoGrađani BiH se upozoravaju na oprez pri kretanju na otvorenom zbog jakih udara vjetra. U Kneževu je proglašeno vanredno stanje.

"U Kneževu je zbog posljedica nevremena i jakog vjetra proglašeno vanredno stanje i prekinuto redovno snabdijevanje električnom energijom", rekao je načelnik opštine Goran Borojević.

Put Banjaluka-Kneževo duže vrijeme je bio neprohodan zbog srušenih stabala, koja su uklonjena uz pomoć preduzeća koje održava puteve. Snažan vjetar oborio je drveće na ovoj dionici na skoro svakih pet metara.

"Međutim, i dalje postoji rizik od padanja stabala, pa smo u pripravnosti", napomenuo je Borojević.

On je dodao da je jak vjetar uzrokovao i mnogo oštećenja na objektima, te da će u narednom periodu biti više informacija o šteti.

Prema informacijama s terena, Kneževo je ostalo bez električne energije, škole i ostale javne ustanove su zatvorene.

Kako je saopšteno iz Hidrometerološkog zavoda BiH u regijama Banjaluka, Bihać i Tuzla udari vjetra se kreću i do 60 do 90 kilometara na sat, a u Livnu i Sarajevu duva vjetar brzine između 60 i 85 kilometara na čas.

Nešto slabiji vjetar duva na području Višegrada i Mostara, dok je na području Trebinja i Foče brzina vjetra i do 80 kilometara na sat.

Najmanje udare doživjeće stanovnici Prijedora gdje će vetar da duva brzinoma između 60 i 70 kilometara na sat.

 

 

Foto: "Kneževo na dlanu" (facebook)

nazad na vrh