Usporeno odvijanje saobraćaja preko Romanije i Rogoja

Zbog niskih temparatura vozače upozoravamo na poledicu i klizav kolovoz. Pored poledice vozače upozoravamo i na ugažen snijeg na kolovozu, na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja gdje je odvijanje saobraćaja usporeno, a izdvajamo putne pravce: Sarajevo–Sokolac-Rogatica, Trnovo-Foča, Vlasenica-Han Pijesak, Mrkonjić Grad-Mliništa, Banja Luka-Čađavica, Kotor Varoš-Teslić, Karanovac-Kneževo-Ugar i Šipovo-Novo Selo.

stanje cesta snijeg suma

Na području Romanije i donjeg Podrinja, na visoravnima i u višim predjelima povremeno duva jak vjetar koji nanosi snijeg na kolovoz. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

FEDERACIJA BiH

Ugaženog snijega mjestimično ima na planinskim prevojima. Izdvajamo putne pravce: Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Kupres-Šujica. Na dionicama Ripač-Vrtoče i Bosanski Petrovac-Drvar duva jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

GRANIČNI PRELAZI

Na GP Gradiška, Kostajnica i Gradina na izlazu iz BiH čeka se preko sat vremena. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Povodom proslave Dana Republike Srpske, dana 9. januara od ponoći do 10. januara do 6.00 časova, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području RS.

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next