Usporen saobraćaj kod Sijeračkih stijena zbog većeg odrona

Zbog većeg odrona na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča, lokalitet Sijeračke stijene, saobraćaj se odvija otežano jednom saobraćajnom trakom. Dežurne ekipe putnih službi su na terenu i ulažu napore da uklone stijenski materijal sa kolovoza.

odron na putu ilustracija

Kao što je bilo i najavljeno, raščišćeni su smetovi i sada je prohodan regionalni put R-433 Ulog-Klanci, preko prevoja Morine.

Na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.  Izdvajamo putne pravce: Karanovac – Kneževo - Ugar, Karanovac - Crna Rijeka - Mrkonjić Grad, Sarajevo - Foča, Foča -Šćepan Polje, Foča-Gacko, Zvornik - Konjević Polje, Karakaj - Caparde, Višegrad – Ustiprača -Rogatica i Višegrad – Brodar - Rudo. Na putnom pracu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini-Šćepan Polje, pored učestalih odrona, vozačima skrećemo pažnju na česta obrušavanja sniježnih lavina na kolovoz. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme. Na putevima gdje su u toku radovi postavljena je privremena saobraćajana signalizacija je čije poštovanje obavezno.

Zbog izlijevanja rijeke Save u mjestima Gašnica i Bistrica, na mag. putu M-14.1 Gradiška-Kozarska Dubica, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila.

 

Foto: ilustracija

Posljednja izmjena Nedjelja, 25 Mart 2018 22:46

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next