Usporen i otežan saobraćaj preko Rogoja, Romanije i Han Pijeska

stanje voznja snijeg jahorina sars3Zbog snježnih padavina, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja odvijanje saobraćaja je otežano i usporeno, a izdvajamo putne pravce: Sarajevo–Sokolac-Rogatica, Trnovo-Foča-Gacko, Vlasenica-Han Pijesak, Mrkonjić Grad-Mliništa i Banja Luka- Kneževo –Turbe.

Na regionalnom putu R-433 Ulog- Klanci na prevoju Morine, privremeno je obustavljen saobraćaj zbog sniježnih smetova. Napominjemo da su dežurne ekipe zimskih službi na terenu i vrše čišćenje i posipanje, gdje je potrebno.

Na ostalim dionicama u RS kolovoz je pretežno mokar i klizav. Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i duž riječnih tokova, a na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu i sporiju vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

FEDERACIJA BiH

Zbog saobraćajne nezgode na autoputu A-1 Podlugovi-Visoko, zatvorene su preticajna i vozna traka, a vozila saobraćaju zaustavnom trakom.

Na dionicama u višim predjelima, u centralnim i zapadnim krajevima, na kolovozu mjestimično ima ugaženog snijega, a izdvajamo puteve: Gornji Vakuf-Prozor, Tomislavgrad-Prisika, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar i Livno-Kupres.

Jak vjetar povremeno formira sniježne nanose na putevima na širem području: Posušja, Tomislavgrada, Glamoča, Bosanskog Grahova i Kupresa, kao i na regionalnom putu Mihalji-Blidinje.

Na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa upozoravamo na mogućnost sniježnih lavina.

Na ostalim putevima u F BiH saobraćaj se odvija po pretežno mokrom kolovozu, a upozoravamo na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima na mostovima i prilazima tunelima.

Skrećemo pažnju i na učestale odrone, te apelujemo na vozače da voze opreznije. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze smanjenom brzinom.

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar saobraća se jednom trakom, a razlog je urušavanje potpornog zida.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BIH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

 

 

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next