Usporen i otežan saobraćaj zbog klizišta i poplavljenih puteva

Zbog izlijevanja rijeke Sane na magistralnom putu M-15 Prijedor –Sanski Most u mjestu Žeger potpuna je obustava saobraćaja , obilaznica je , preko Gomjenice. Obustavljen je saobraćaj i na regionalnom putu R-465 opština Modriča u mjestu Vranjak, zbog izlijevanja rijeke Bosne.

odron sanski most

Zbog aktiviranog klizista na magistalnom M-4 Banja Luka –Prijedor u mjestu Ramići, saobraćaja se sada odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Čarakovo izlila se rijeka Sana i saobraćaj se odvija veoma otežano, jer se voda nalazi na obe saobraćajne trake, zbog vode na putu saobraćaj se odvija otežano i na putnom pravcu Mrkonjić Grad –Jajce u mjestu Jezero. Na magistralnom putu M-16.1Banja Luka-Prnjavor kod pumpe Dušanić na ulazu u Prnjavor saobraćaj se odvija otežano jednom kolovoznom trakom.

Na magistralnom putu M-4 Teslić-Kotor Varoš preko prevoja Borja zbog odrona saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Zbog izlijevanja rijeke Jošavke, u mjestu Jezero (M-5 Jajce-Bihać) u dužini od cca 50 m zaplavljena jedna saobraćajna traka, pa se vozila propuštaju naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom. Završena je sanacija odrona i saobraćaj se odvija redovno na magistralnom putu M-4, Banja Luka-Čelinac,u mjestu Marjanovići.

poplave podvoznjak

Na lokalnom putu Blagaj Japra-Vitasovci-Radimirovac-Volari u mjestu Vitasovci izlila se rijeka Sana, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznim pravcem preko Svodne. U Novom Gradu, lokalni put Urije-Šuća, zbog izlijevanja Sane neprohodna je Ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda.Sana se izlila i u mjestu Tukovi, na lokalnom putu Tukovi-Volar-Radomirovac.

Povukla se rijeka Usora i pušten je u saobraćaj magistralni put M-4 Banja Luka-Doboj, u mjestu Vrela, opština Teslić. Zbog odrona saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta R-473 Tedin Han-Teslić u mjestu Kamenica.

Na regionalnom putu R-474 Doboj-Prnjavor u mjestu Popovići rijeka Ukrina prijeti da se izlije na kolovoz,ali za sada je ovaj putni pravac prohodan. Na svim putevima koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na veliku mogućnost odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz.

Obilne kišne padavine otežavaju i usporavaju odvijanje saobraćaja na putevima u RS.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnom stanju na putevima

  • Izvor: AMS RS
nazad na vrh