Upozorenje vozačima na mjestimično ugaženi snijeg i poledicu

stanje voznja bulozi zimi sars1Zbog snježnih padavina na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, vozače upozoravamo na mjestimično ugaženi snijeg i poledicu na kolovozu.

Izdvajamo putne pravce: Sarajevo–Sokolac, preko Romanije, Foča-Gacko preko prevoja Čemerno, Trnovo-Foča, preko Rogoja, Banja Luka-Kneževo-Turbe, te Kotor Varoš-Teslić preko Borja. Na regionalnom putu R-433 Ulog-Klanci na prevoju Morine, privremeno je obustavljen saobraćaj zbog sniježnih smetova.

Dežurne ekipe zimskih službi su na terenu, vrše čišćenje i posipanje na svim dionicama gdje je to neophodno i puteve održavaju prohodnim. U nižim predjelima RS saobraćaj se odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz, te na mogućnost obrušavanja sniježnih lavina, naročito na putnom pravcu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini.

Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme koja je neophodna, a i zakonski obavezna.

 

 

 

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next