Univerzitet u Istočnom Sarajevu dobio logo izvrsnosti u istraživanju

Napišite komentar

univerzitet is hr exellenceEvropska komisija dodijelila je Univerzitetu u Istočnom Sarajevu logo izvrsnosti u istraživanju (HR Excellence in Research) čime je UIS uvršten u grupu evropskih univerziteta koji imaju potvrdu kvaliteta naučno-istraživačkog rada i koji žele da osiguraju kvalitetno poslovno okruženje za svoje istraživače, saopšteno je za Sarajevo-RS  iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Iz Univerziteta kažu da, putem ovog loga izvrsnosti u istraživanju Univerzitet je pokazao svoje nastojanje da bude aktivno uključen u evropski istraživački prostor kroz različite programe putem harmonizacije svoje legislative i organizacione istraživačke strukture sa evropskim modelom u skladu sa Evropskom poveljom za istraživače i Kodeksom o zapošljavanju istraživača.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Radoslav Grujić rekao je da će UIS logo izvrsnosti u istraživanju koristiti kao značajno obilježje po kojem će biti prepoznatljiv kao jedan od univerziteta koji se bave naučno-istraživačkim i umjetničkim radom i imaju dosta rezultata iza sebe, te planiraju značajno unapređenje i pridržavanje EHEA (Evropskog područja visokog obrazovanja).

Korištenje ovog loga značajno će doprinijeti međunarodnoj prepoznatljivosti Univerziteta u Istočnom Sarajevu, što je posebno bitno prilikom apliciranja za međunarodne projekte, saopšteo je za Sarajevo-RS iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Logo izvrsnosti podrazumijeva da se Univerzitet u Istočnom Sarajevu pridržava principa i načela koje je propisala EU Evropskom poveljom za istraživače i kodeksom zapošljavanja istraživača, kada je riječ o pravima i obavezama istraživača i da su procedure zapošljavanja na Univerzitetu usaglašene sa evropskim.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu je 7. februara 2013. godine potpisao Deklaraciju o pristupanju Evropskoj povelji za istraživače (European Charter for Researchers) i Kodeksu o zapošljavanju istraživača (Code of Conduct for the Recruitment of Researchers), čime se obavezao poštovati načela Povelje i Kodeksa i uskladiti svoje pravne akte sa načelima Povelje i Kodeksa.

Evropska povelja za istraživače i Kodeks o zapošljavanju istraživača su dokumenti Evropske komisije čiji je cilj osigurati ista prava za istraživače, bez obzira na to u kojoj su evropskoj državi zaposleni.

 

 

  • Izvor: sarajevo-rs.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh