UIO BiH će predložiti da PDV ostane na 17% Istaknuto

Napišite komentar

Predložićemo da PDV u Bosni i Hercegovini ostane 17 odsto, poručuju u Upravi za indirektno oporezivanje i dodaju da su pripremili prednacrt zakona sa istom stopom PDV-a, jer smatraju da je to ekonomski najbolja opcija.

mito novac

Kako kažu u ovoj Upravi, n ovi zakon potreban je kako bi se propisi uskladili sa direktivama Evropske unije, ali ističu da suštinu nisu mijenjali u odnosu na postojeći zakon.

“Zato smo mi sa ekspertima iz poreskih uprava zemalja članica EU napravili potpuno novi Nacrt zakona, gdje smo ugradili sve one elemente u zakon o PDV-u koji definiše direktiva EU. Mi smo u tom nacrtu ostavili jedinstvenu stopu od 17 odsto, kao i nultu stopu na izvoz, ostavili smo i sve rokove, u smislu podnošenja PDV prijava,” rekao je Ratko Kovačević, portparol UIO BiH.

Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske kaže da su, od izbijanja ekonomske krize, zemlje iz okruženja bile primorane da povećaju PDV, a da BiH to jedina nije uradila.

“Odgovorno tvrdim da ne može po istoj stopi biti oporezovane dječije pelene i mercedes. Bejbi hrana i neki luksuz. Nije nigdje. Pa zašto smo mi pametniji nego u Evropi, a čitava Evropa ima diferencirane stope,” rekao je Višković.

Uprava za indirektno oporezivanje dobila je podršku od Upravnog odbora za novo zakonsko rješenje. Kada ga uobliči u Nacrt, poslaće ga u Savjet ministara, a potom i u Parlamentarnu skupštinu BiH.

  • Izvor: atvbl.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Bosna i Hercegovina

Prev Next