Ugažen snijeg na kolovozima preko planina i prevoja

Normalizovan je saobraćaj nakon završenog policijskog uviđaja saobraćajne nezgode koja se dogodila jutros na dionici magistralnog puta M-16 Banjaluka-Klašnice, u smjeru od Prijedorske petlje ka Klašnicama.

snijeg put 1

U nižim predjelima u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, dok u višim planinskim predjelima i preko prevoja ima mjestimično ugaženog snijega. Izdvajamo putne pravce: Mrkonjić Grad-Miliništa, Karanovac-Kneževo-Ugar, Šipovo-Novo Selo, Sarajevo-Rogatica, Vlasenica-Han Pijesak, Trnovo-Foča i Gacko-Tjentište.

Na regionalnom putu R-433 Klanci-Ulog, na dionici Plužine-Obrnja, zbog jakih udara vjetra i snježnih nanosa, potpuna je obustava saobraćaja za sve kategorije vozila. Posebno skrećemo pažnju na poledicu, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima, pa apelujemo na vozače da voze oprezno, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i duž riječnih tokova, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, upozoravamo na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, te na mogućnost obrušavanja sniježnih lavina, naročito na magistralnom putu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini.

FEDERACIJA BiH

Na magistralnom putu M-15 Šuica-Livno, preko prevoja Borova Glava, zbog loših uslova za vožnju, obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. Na magistralnom putu M-16 Kupres-Šuica obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse.

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima i na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Bugojno- Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Šuica-Tomislavgrad i Livno-Glamoč-Tomislavgrad.

Na putevima u jugozapadnim krajevima jak vjetar povremeno stvara snježne nanose. Na regionalnom putu R-418 Prozor-Mokronoge (Tomislavgrad) pušten je saobraćaj za sve kategorije, ali je i dalje otežano saobraćanje.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BiH trenutno nema dužih zadržavanja. Na GP Brčko-Gunja zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse iz sigurnosnih razloga.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

 

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next