U utorak konferencija "Pravda za svako dijete"

Napišite komentar
Konferencija "Pravda za svako dijete" biće održana u Sarajevu u utorak, 26. maja, radi osnaživanja prava djece u pravosudnom sistemu pregledom dosadašnjeg napretka i pronalaženje mogućih rješenja za ostale izazove, najavljeno je iz UNICEF-a u BiH.
 
U sklopu konferencije biće održane dvije panel diskusije, od kojih se prva odnosi na temu utvrđivanja najboljeg interesa djeteta u sudskim postupcima, a druga na korištenje diverzionih i alternativnih mjera u skladu sa zakonskim propisima o zaštiti djece i maloljetnika u krivičnom postupku. 
 
Iz UNICEF-a poručuju da će konferencija biti prilika da se veća pažnja usmjeri na pitanja djece u pravosudnom sistemu, te da se promovišu zajednička nastojanja koja preduzimaju sve relevantne institucije u ovoj oblasti. 
 
Ovaj skup se održava u okviru projekta "Pravda za djecu" koji se sprovodi u saradnji sa vladinim institucijama i agencijama, institucijama ombudsmana, kao i organizacijama civilnog društva. 
 
Uvodne riječi podnijeće ministar pravde BiH Josip Grubeša, predstavnik UNICEF-a u BiH Ajman Abulaban, ambasador Švajcarske u BiH Hajnrih Maurer, pomoćnik ministra pravde Republike Srpske Pero Dunjić, sekretar Ministarstva pravde Federacije BiH Ajša Softić i prvi sekretar Ambasade Švedske u BiH Pija Halonsten. 
 
Projekat podržavaju Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju, Vlada Švajcarske i UNICEF. 
 
Otvaranje konferencije planirano je za 10.00 časova u hotelu "Holivud" u Sarajevu.
 
Izvor: Srna
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh