U naredna dva dana novih 35 centimetara snijega, na planinama do pola metra

Hidrometeorološki zavod Republike Srpske saopštio je danas da će u naredna dva dana, petak i subotu, odnosno 25. i 26. januar 2019. godine doći do novih snježnih padavina, posebno na istoku Srpske, gdje se očekuje da će tokom ta dva dana pasti između 25 i 35 centimetara snijeg, a u planinama do 50 centimetara.

zima suma kucice

Dežurni meteorolog Igor Kovačić rekao je da se očekuje da će ukupna visina snježnog pokrivača preći 70 centimetara snijega, s obzirom da ga u pojedinim krajevima na istoku Republike Srpske već ima oko 40-50 centimetara.

Sutra, tokom noći, u planinama i u Hercegovini duvaće jak sjevernoistočni vjetar, koji će stvarati probleme sa smetovima.

Jutra će biti dosta hladna, na planinama i do minus 10, u ostalim krajevima između minus sedam i minus tri stepena Celzijusova. Dnevna temperatura će biti oko nule, dok se u nedjelju očekuje još hladnije vrijeme, prestanak padavina i djelimično razvedravanje.

U subotu i nedjelju temperatura vazduha neće prelaziti nula stepeni Celzijusovih.

Od sljedeće sedmice padavine će biti česte i trajaće do kraja mjeseca, te da postoji indicija da ih bude i tokom prvih dana u februaru.

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next