U Istočnom Novom Sarajevu sve veći problem sa parkinzima i igralištima Istaknuto

1 komentar

Stanovnicima opštine Istočno Novo Sarajevo sve veći problem predstavlja manjak parking prostora, sportskih terena i parkova. Rukovodstvo opštine i pored toga, izmjenom regulacionih planova, baš na tim mjestima planira izgradnju stambenih i poslovnih objekata.

istocno novo sarajevo parkinzi

Aleksandar Popović, stanovnik u Ulici Cara Lazara u opštini Istočno Novo Sarajevo ističe da su građani ovog naselja ogorčeni odlukom o izgradnji stambenog objekta na parkingu, koji je, kako tvrdi, ionako premali za potrebe stanara.

''Otišli smo do opštine gdje smo tražili da nam se objasni šta se dešava. Tu nismo dobili nikakav odgovor i pristupili smo prikupljanju potpisa za peticiju u kojoj smo tražili da se obustavi izgradnja objekta na parkingu, kako bi mogli da parkiramo svoja vozila'', ističe Popović.

Đorđe Sajlović, takođe stanovnik u Ulici Cara Lazara u opštini Istično Novo Sarajevo, ističe da je izgradnja stambenog objekta na parking prostoru pravi probleme stanarime ove ulice.

''Ja nemam nikakav problem sa gospodinom koji gradi objekat na parkingu, ne znam ni koje. Ali, imam problem kada ja ili moj brat ne možemo da parkiramo nomalno svoja vozila na parkingu koji je već bio premali, a sada je još manji za jednu trećinu'', rekao je Sajlović.

Rukovodstvo opštine Istočno Novo Sarajevo priznaje grešku i tvrdi da neće biti dalje gradnje na parkingu.

Na pitanje šta sa objektom čija je gradnja već počela načelnik opštine Ljubiša Ćosić odgovara:

''Mi tu stvar ne možemo ispraviti, lokacija je prodata i čovjek tu pravi stambeno- poslovni objekat. Ja ću kao načelnik otići, razgovarati sa svim tim ljudima, ko hoće da prihvati Izvinjenje ja ga dajem i upućujem ga javno. Mislim da smo time ublažili u potpunosti ovu štetu koja je nastala i spriječili manipulaciju. Prije svega manipulaciju opozicije, koja se odmah dohvati nečega kao pijan plota'', rekao je Ćosić.

Ako se neko bavi manipulacijama onda je to rukovodstvo opštine, odgovaraju iz opozIcionog SDS-a i dodaju da apsurdne odluke opštine nisu presedan već praksa. Ističu da nije u pitanju samo uništavanje parking mjesta u stambenim blokovima već i igrališta i parkova.

''To se sve fino upakuje u zakon. Sijeku se dijelovi studentskih centara i dijelovi Univerziteta. Za par mjeseci ćemo imati situaciju da će se igralište kod ETF-a pretvoriti u građevinsku zemlju koja će biti prodata nekome od građevinskih preduzetnika koji će praviti stambeno- poslovne zgrade'', tvrdi odbornik SDS-a Milan Kovačevič i dodaje da se u rukovodstvu opštine Istočno Novo Sarajevo ne biraju sredstva, kako bi se ugodilo koalicionim partnerima, finansijerima i prijateljima načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo.

Da su tačne izjave odbornika SDS-a potvrđuju i stanari Ulice Cara Lazara koji su uvidom u Regulacioni plan opštine saznali da ostaju i bez sportskog igrališta.

''Čuli smo da su na ovom igralištu ovdje na kome smo se svi kao djeca igrali planirali izgradnju stambenih objekata, što je sve stanare u okolinim zgradama iznenadilo. Mislim da će se nešto morati raditi po tom pitanju, jer se sve jako lijepo podvede pod zakonsku normu'', naglasio je Popović i poručio sugrađanima koji u okolini svojih zgrada imaju veći parking ili igralište da odu u opštinu Istočno Novo Sarajevo i traže izvod iz Regulacionog plana, kako ne bi došli u situaciju kao stanovnici Ulice Cara Lazara.

Na pitanje zašto opština gradi na parkinzima,izgralištima i parkovima kada u Istočnom Novom Sarajevu ima mnogo slobodnog prostora za izgradnju čitavih stambenih blokova, načelnik Ćosić kaže:

''Vi ste prerano preuzeli uređivačku politiku BN-a i pitanja prema načelniku, prerano. Ispravljamo greške koje su nastale u prethodnom periodu, a vi ste premladi i imaćete priliku da vidite da to što radi vaša televizija nije u redu. Ovo ćete vi zloupotrijebiti. Ovo je napravljena greška, ali ćemo je ispraviti'', pravda se Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Da li će se zaustaviti rušenje parkinga, igrališta i parkova koji su javno dobro svih stanovnika opštine Istočno Novo Sarajevo na kojeg svi polažu pravo, vidjeće se u narednom periodu.

Posebno je interesantan podatak po kojoj cijeni i kome se prodaju javne površine u ovoj opštini, ali i o tome nekom drugom prilikom.

 

Posljednja izmjena Nedjelja, 24 Juni 2018 18:19

  • Izvor: sarajevo-rs.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.
  • Ovaj komentar joč nije objavljen.
    Ja · 18:42 24.06.2018
    Ja ću kao načelnik otići, razgovarati sa svim tim ljudima, ko hoće da prihvati izvinjenje ja ga dajem i upućujem ga javno. Pa neka ljudi parkiraju na izvinjenje, pošto im parking ne možemo vratiti.
nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Prev Next