Učestali odroni na magistralnom putu Sarajevo - Foča

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a vozi se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima. Vozače upozoravamo na  odrone zemlje  i kamenja na kolovoz na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

odron sarajevo foca

Izdvajamo putne pravce: Karanovac – Kneževo - Ugar, Karanovac - Crna Rijeka - Mrkonjić Grad, Sarajevo - Foča, Foča -Šćepan Polje, Foča-Gacko, Zvornik - Konjević Polje, Karakaj - Caparde, Višegrad – Ustiprača - Rogatica i Višegrad – Brodar - Rudo.

Na svim putnim pravcima vozačima savjetujemo opreznu vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme. Na putevima gdje su u toku radovi postavljena je privremena saobraćajana signalizacija čije poštovanje je obavezno.

FEDERACIJA BiH

Kolovoz je jutros mjestimično vlažan, i u F BiH. Magla i niska oblačnost mjestimično smanjuju vidljivost.

Skrećemo pažnju i na odrone, izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar i  Bugojno-Novi Travnik.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Za teretna vozila preko 3,5 t saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima Gradiška, Brod i Velika Kladuša pojačan je intenzitet saobraćaja na izlazu iz BiH, dok na ostalim graničnim prelazima zadravanja pri prelasku granice nisu duža od 30 minuta.

 

Posljednja izmjena Ponedjeljak, 02 April 2018 11:14

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next