Učenici i njihovi roditelji zajedno za ljepšu i bolju Osnovnu školu ''Pale'' Istaknuto

Napišite komentar

Rukovodstvo Osnovne škole ''Pale'' kroz Udruženje za pomoć, podršku djeci, omladini i porodici ''Klub ideja'' već treću godinu zaredom organizuje manifestaciju ''Kad se naše ruke slože'', ove godine pod nazivom ''Zdrava porodica-uspješna zajednica'', povodom 15. maja - Međunarodnog dana porodice.

kad se ruke sloze1

Kroz ovu aktivnost, rukovodstvo škole će pokušati da, najprije, približi djecu kroz razne edukativne i zanimljive radionice, gdje će izrađivati i kasnije prodavati te predmete, ali i da prikupi novac za dalje radove na obnovi i rekonstrukciji , ovog puta, unutrašnjosti škole.

Direktor OŠ ''Pale'' Aleksandar Rajić rekao je novinarima da je manifestacija ''Kad se naše ruke slože'' prvi put realizovana prije tri godine, kada su uz pomoć UNDP-a, Kabineta predsjednika Republike Srpske i opštine Pale, uspjeli da obnove fasadu na zgradi škole i promijene vanjsku stolariju.

Rajić je rekao da su ove godine uspjeli da animiraju veliki broj ljudi kroz ovu četverodnevnu manifestaciju.

"U sklopu ove manifestacije organizuje se nekoliko različitih akcija. Neke od njih su pravljenje kolača, gdje se preko 60 majki prijavilo za pravljenje kolača. A više od trideset očeva se prijavilo da na ljetnom raspustu radi na unutrašnjem uređivanju škole, poput krečenja", kaže Rajić.

On je dodao da su ove godine od donatora, roditelja i organizacije ''World Vision'' dobili dosta materijala za izradu dječijih proizvoda, koje će svi zajedno izrađivati uz pomoć nastavnika i učitelja, te iste prodavati u naredna dva dana.

Takođe, plan školske uprave je da u skorijem periodu i obezbjeđivanje potrebnih novčanih sredstava, riješe problem mokrog čvora, okreče školu, urade potrebno za prelazak na kabinetsku nastavu i nabave sva potrebna pedagoška učila za nastavu.

kad se ruke sloze2

Posljednjeg dana trajanja manifestacije održaće se dječija žurka, gdje su organizatori predvidjeli da bude gost iznenađenja, a istog dana od 20:00 časova u salonu ''Sara-Stanišić'' održaće se donatorska večera, na kojoj će učestvovati lokalni privrednici i političari.

Jedna od učenica koja je danas učestvovala u radionicama Tara Samardžić rekla je novinarima da je ona danas odlučila da predmete ukrasi dekupaž tehnikom.

''Ja sam već kući i u školi ranije pravila razne narukvice, blokčiće, table i drugo, a sada ovdje pravim dekupaž i nadam se da će to lijepo ispasti, i da će se prodati", rekla nam je Tara.

Ona je dodala da su ovakve aktivnosti koje škola sprovodi kroz radionice, jako važne, jer na taj način roditelji mogu da se više zbliže sa djecom i zajedno učestvuju u školskim aktivnostima.

Tara je izrazila nadu da će prodajom predmeta uspjeti da skupe potrebni novac, kako bi se škola obnovila i bila ljepša.

kad se ruke sloze3

Sutra, 16. maja sa početkom u 14:30 časova, održaće se prodajna izložba dječijih radova i domaćih kolača na paljanskom šetalištu uz prisustvo roditelja i građana, a u slučaju loših vremenskih prilika, događaj će biti pomjeren u školske prostorije.

Istog dana, od 17:00 časova, u prostorijama škole održaće se Javna tribina na temu "Značaj saradnje porodice i škole i dobrobit djeteta".

U četvrtak, 17. maja 2018. godine, u svadbenom salonu "Stanišić" održaće se manifestacija "Kad se naše ruke slože" kroz prodajnu izložbu dječijih radova u velikoj sali, uz prisustvo roditelja.

Nakon izložbe, prisutne će zabaviti bend ''Ritam noći'' uz bogat i zanimljiv program. Donatorska večera biće održana u susjednom salonu "Sara i Stanišić" sa početkom u 20:00 časova, a sav prihod biće namijenjen za radove na školi.

U petak, 18. maja 2018. godine sa početkom u 11:00 časova, na velikom školskom igralištu, održaće se zajednički program prvaka OŠ "Pale" i "Srbija" uz prisustvo roditelja, čime će se ovogodišnja manifestacija zatvoriti.

Posljednja izmjena Utorak, 15 Maj 2018 18:39

  • Izvor: sarajevo-rs.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Društvo

Prev Next