Tokom dana toplo i sparno, popodne moguć pljusak uz grmljavinu

Jutro i tokom prijepodneva pretežno sunčano i toplo vrijeme. Sredinom dana na istoku, zatim i na jugozapadu razvoj oblaka uz pojavu pljuskova sa grmljavinom. Pljuskovi će jačati, pogotovo na istoku, gde će ponegdje biti i jačih obilnijih padavina, a moguća je i pojava grada.

romanija stijene suncano sars1

Kasnije popodne i uveče prolazni pljuskovi su mogući i na sjeveru. Na jugu Hercegovine pretežno sunčano uz ređu pojavu pljuskova samo ponegdje. Biće i vrlo toplo i sparno. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni, u Hercegovini južni.

Minimalna temperatura vazduha od 13°C do 19°C, u višim predjelima od 9°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 26°C do 32°C, u višim predjelima od 22°C.

PROGNOZA VREMENA ZA NAREDNA TRI DANA

U petak (08.06):

Vrlo toplo, sparno i sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Kasnije popodne na zapadu će se javljati povremeni pljuskovi sa grmljavinom, a moguće su i lokalne nepogode uz jače padavine i pojavu grada ponegdje.

Duvaće umjeren jugozapadni vetar koi će dodatno pojačavati osjećaj toplote. Uveče i tokom noći kiša i pljuskovi će se polako širiti od zapada i juga ka istoku. Minimalna temperatura vazduha od 15°C do 21°C, u višim predjelima od 12°C.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 29°C do čak 35°C ponegdje, u višim predjelima od 25°C.

U subotu (09.06):

Oblačno i nestabilno vrijeme uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom. Kiša će početi već tokom jutra i biće češća na jugu i zapadu, a tokom dana u većini predjela se očekuju jači pljuskovi sa grmljavinom, a biće i lokalnih nepogoda uz obilnije padavine i pojavu grada ponegdje.

Minimalna temperatura vazduha od 15°C do 21°C, u višim predjelima od 11°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 24°C do 30°C, u višim predjelima od 19°C.

U nedjelju (10.06):

Na zapadu i sjeveru pretežno sunčano i ponovo vrlo toplo vrijeme, a na jugu i istoku ostaje nestabilno uz sunčane periode i povremene pljuskove sa grmljavinom tokom dana. I dalje će biti uslova za jače pljuskove uz obilnije padavine i pojavu grada ponegdje.

Minimalna temperatura vazduha od 14°C do 19°C, u višim predjelima od 9°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 26°C do 33°C,u višim predjelima od 21°C .

Posljednja izmjena Srijeda, 06 Juni 2018 19:17

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next