Tokom dana oblačno i kišovito, od nedjelje toplije

Promjenjljivo oblačno i pretežno suvo, lokalno sa slabom kišom na zapadu i istoku, popodne uz češće pljuskove i mali rast dnevne temperature, očekuje se danas u većini krajeva Republike Srpske, saopšteno je za Sarajevo-RS iz Hidrometeorološkog zavoda RS.

pretezeno oblacno

Jutro i prijepodne pretežno do potpuno oblačno na sjeverozapadu, zapadu i jugozapadu, te u dijelu istočnih krajeva. U tim predjelima će postojati uslovi za mjestimičnu i povremenu slabu kišu ili rosulju, te maglu oko rijeka i u kotlinskim predjelima.

Na sjeveru i sjeveroistoku promjenjljivo oblačno a na jugu sa malom do umjerenom oblačnošću. Tokom dana se zadržava promjenjljiv karakter vremena. Biće sunčanih intervala, sunčanog vremena na jugu a jedimo na sjeverozapadu, dijelom zapadu i krajnjem istoku se zadržava pretežno oblačno i dalje s mogućnošću za po koju kap kiše.

Popodne će se formirati kumuloformni oblaci vertikalnog razvoja koji će davati prolazne lokane pljuskove.

Prema večeri zona pljuskova uz pojavu i rijeđih grmljavina će biti na sjeveru i dijelom istoku a u ostalim predjelima, posebno od jugozapada centralnih krajeva do juga suvo sa sunčanim intervalima. Vjetar slab do umjeren na sjeveru zapadni, na jugu umjerana bura. Tokom dana u Posavini i Semberiji zapadni vjetar prolazno pojačan.

Poslijepodne slabljenje vjetra u svim predjelima. Minimalna temperatura vazduha od 12°C do 17°C, u višim predjelima od 8°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 21°C do 26°C, u višim predjelima od 17°C.

PROGNOZA VREMENA ZA NAREDNA TRI DANA

U subotu (30.06):

Još malo toplije ali i nestabilno uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, ali manje nego prethodni dan. Popodne i uveče nakon nestabilnosti razvedravanje. Minimalna temperatura vazduha od 13°C do 18°C, u višim predjelima od 10°C.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 22°C do 27°C, u višim predjelima od 19°C.

U nedjelju (01.07):

Jutro vedro ili uz malu do umjerenu oblačnost, u kotlinskim predjelima s maglom. Na planinama hladno, a u nižim predjelima prohladno. Tokom dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i toplo, te stabilno.

Minimalna temperatura vazduha od 08°C do 13°C, u višim predjelima od 05°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 22°C do 27°C, u višim predjelima od 20°C.

U ponedjeljak (02.07):

Jutro vedro ili uz malu do umjerenu oblačnost, u kotlinskim predjelima s maglom. Na planinama prohladno, a u nižim predjelima svježe. Tokom dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i toplo.

Dnevni razvoj oblačnosti će u poslijepodnevnim časovima usloviti rijeđe nestabilnosti u planinama centralnog pojasa, uglavnom na jugozapadu Krajine i jugoistoku visoke Hercegovine. Minimalna temperatura vazduha od 10°C do 15°C, u višim predjelima od 7°C.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 22°C do 27°C, u višim predjelima od 20°C.

Posljednja izmjena Četvrtak, 28 Juni 2018 23:48

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next