"Tiha knjiga" među najinteresantnijim proizvodima za djecu

Napišite komentar

 

marina cicovic sareniIzrada unikatnih nakita i ukrasa poslednjih godina postaje sve popularnija. Ovakve vrste unikata većina stvaralaca koristi kao način da iskaže svoju maštovitost, kreativnost i kao krajnji cilj izmami osmijeh na lice nekome kome je takav proizvod namijenjen.

Jedna od unikatnih stvaralaca je i Marina Cicović sa Pala, izradom kreativnih ukrasa od kojih većina ima i praktične namjene, počela je da se bavi prije deset mjeseci.

Opseg njenog stvaralaštva je raznovrstan.

- U početku je to bila samo "Tiha knjiga", a sada već i igračkice za djecu od potpuno prirodnih materijala, kao i novogodišnji nakit za jelku, s obzirom na to da su pred nama novogodišnji praznici, ističe Cicovićeva i priču nastavljao o "Tihoj knjizi" koja je primarni proizvod njenog stvaralaštva.

- "Tiha knjiga" je unikatna, zabavna, edukativna i interaktivna knjiga za djecu. Može se koristiti u terapeutske svrhe kod djece koja imaju povećanu potrebu za razvojem fine motorike. Djeca kroz igru vježbanjem sa knjigom podstiču razvoj fine motorike, koja je direktno povezana sa razvojem govora. Takođe u zavisnosti od sadržaja, djeci se na zabavan način mogu usaditi neke zdrave navike ili će na lakši način prihvatiti neke dnevne aktivnosti. Pored toga, ne smijem zaboraviti i edukativni karakter, jer uz knjigu djeca mogu naučiti razne pojmove, voće, povrće, slova, brojeve, boje, navodi Cicovićeva.

Knjige izrađuje isključivo ručno, a za izradu koristi posebne vrste presovane vune, pamučnu tkaninu, iglu, konac, perlice, dugmiće, a uz sve to i puno mašte i ljubavi.

Izrada "Tihe knjige" ne zahtijeva toliki napor, koliko preciznost i trud da sve ispadne originalno kako bi onim najmlađim bila od praktične koristi, a za izradu jedne "Tihe knjige" Marini je potrebno od pet do sedam dana.

Ona ističe da je ideja za izradu ovakvih unikata nastala kao prvobitni pokušaj da se napravi poklon za jednog dječaka koji će pored igre moći nešto praktično i da nauči.

Kako je izrađena knjiga prevazišla njena očekivanja, Marina je aktivno počela da se bavi izradom i ističe da se prije svake izrade konsultuje sa roditeljima čijem je dijetetu proizvod namijenjen.

- Pri izradi knjige se uvijek prvo konsultujem sa roditeljima djeteta, gdje oni sami izraze želje šta će se sve naći u knjizi njihovog mališana. Međutim, ima i roditelja koji mi prepuste da sama osmislim sadržaj knjige. Uglavnom se malo raspitam kakva su interesovanja djeteta, pa uz pomoć toga i moje mašte osmislim sadržaj knjige, trudeći se da aktivnosti na stranicama imaju edukativan karakter, dodaje Marina.

Roditelji i ostali zainteresovani za Marinin rad pozitivnoreaguju na njeno stvaralaštvo a tome svjedoči i posjećenost sajmova na kojima je učestvovala.

- Učestvovala sam na Dječijem Sajmu "Kids Fair", koji se održao u Skenderiji, Sarajevo, kao i na "Mikser Kids Marketu" takođe u Sarajevu, kaže Marina.

Svi koji žele da se upoznaju sa Marininim radovima, mogu je naći na Facebook profilu

- "Šareni Kutak Marina".

Pozitivni komentari i oduševljenje kod djece kao i ljubav prema izdari unikatni proizvoda su ono što Marinu motiviše da iznova izmamljuje osmijeh na lice najmlađim.Posljednja izmjena Nedjelja, 24 Decembar 2017 22:21

  • Izvor: sarajevo-rs.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Magazin

Prev Next