Menu
A+ A A-

Američka policija ubila gluvog čovjeka jer je „ignorisao naredbe“

police washington carAmerički policajci usmrtili su gluvog muškarca u Oklahomi dok im je prilazio noseći u rukama metalnu cijev, javlja BBC.

Muškarac je ubijen jer je „ignorisao policijske naredbe“, dodaje se.

Dvojica policajaca, prije nego što su otvorili vatru na gluvog čovjeka, nisu čuli komšije koje su vikale da muškarac sa štapom ne može da ih čuje, rekao je čelnik policije Bo Metju.

Magdiel Sančez (35) upucan je u utorak uveče u okviru policijske potrage za vozačem koji je automobilom udario drugo vozilo i pobjegao s mjesta nesreće.

U toku je istraga o ubistvu muškarca.

„U ovakvim situacijama, kada postoji oružje, može doći do takozvanog tunelskog vida“, naveo je Metju, dodajući da je Sančez bio oko 4,5 metara udaljen od dvojice policajaca koji su simultano zapucali.

Policajac Kristofer Barns pucao je iz pištolja u istom trenutku kada je drugi policajac Metju Lindzi upotrijebio elektrošoker, rekli su očevici policiji.

Cijev dužine 60 centimetara koju je Sančez držao u ruci dok je sjedio na svom trijemu je najprije policajcima opisana kao štap.

Komšije kažu da je Sančez koji je bio gluvonijem, koristio tu cijev i ruke kako bi se sporazumijevao sa drugima, ali i kako bi se zaštitio od uličnih pasa koji su prolazili pored kuće u kojoj je živio sa svojim ocem.

Otac ubijenog koji je bio za volanom vozila koje je učestvovalo u saobraćajnoj nesreći, potvrdio je da je njegov sin bio gluv.

Policija je navela da ubijeni Sančez nije imao kriminalni dosije. Policajac koji je pucao iz pištolja je pod istragom i suspendovan je, a policajac koji je koristio elektrošoker ostaje na dužnosti.

Nijedan od njih dvojice nije nosio kameru na uniformi.

 

nazad na vrh

Radio Sa-RS