Stefan Ćeha nastupa na festivalu "C.H.O.I.R." sa kompozicijom "Sensibile"

Napišite komentar

stefan ceha sarsU okviru 22. Interregionalnog omladinskog horskog susreta "C.H.O.I.R." u njemačkom Ohzenhauzenu, na koncertu "Serenade" biće predstavljena kompozicija "Sensibile" autora Dalibora Đukića, koju će izvesti student Smjera za harmoniku Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stefan Ćeha.

On je za Sarajevo-RS istakao da mu je velika čast što će imati priliku da ovu sjajnu kompoziciju, koju je Dalibor Đukić posvetio upravo njemu, predstavi u okviru pomenutog festivala, koji pruža veliki značaj i doprinos u popularizaciji klasične muzike.

"Osjećam neizmjernu radost i zahvalnost što sam dobio priliku da budem dio festivala koji, prije svega, podržava mlade muzičare, a radi na jačanju kulturnih veza zemalja koje su dio ovog projekta", rekao je Ćeha za Sarajevo-RS.

Ćeha ističe da će sljedećeg mjeseca u Ohzenhauzenu imati priliku da međunarodnoj publici predstavi kulturnu baštinu Bosne i Hercegovine.

"Tim povodom je i nastala kompozicija "Sensibile", koje je ophrvana melosom naše zemlje, u kombinaciji sa modernim muzičkim jezikom", kaže Ćeha.

U ovaj projekat uključeno je pet članova modernih muzičkih akademija iz Bosne i Hercegovine, uključujući i Stefana Ćehu kao predstavnika Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

On je istakao da mu je čast i zadovoljstvo što će učestvovati u ovom programu ispred Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te da će to imati veliki značaj za njegovo dalje školovanje.

"Naša delegacija iz BiH osjeća odgovornost da pokaže kvalitet našeg rada, kao i otvorenost za buduću saradnju", naveo je Ćeha i dodao dastefan ceha sars 2 je učešće na festivalu "C.H.O.I.R." samo početak njegovog daljeg umjetničkog puta.

Ove godine ga očekuje Svjetski kup u Italiji na kojem će učestvovati sa kolegama iz kvinteta "Accordeus", a pod mentorstvom profesorice Danijele Gazdić spremaće se i za takmičenja u oktobru.

Od oktobra mjeseca zajedno sa kolegom Aleksom Mirkovićem krenuće na prvu koncertnu turneju koja će obuhvatiti gradove Istočno Sarajevo, Sarajevo, Foča, Zenica, Mostar, Nikšić, Podgorica i Beograd.

"U tim gradovima premijerno ću izvesti dvije kompozicije Dalibora Đukića, obje posvećene meni, "Pastoralu" i kompoziciju "Duo Capriccioso", koja je napisana za klarinet i harmoniku", kaže Ćeha za naš portal i napominje da je veoma uspješnu saradnju ostvario i sa Simfonijskim orkestrom Mostar.

"Sa njima sam nastupio u maju ove godine, čime sam postao prvi akordeonista koji je nastupio sa Simfonijskim orkestrom Mostar u istoriji njihovog postojanja", kaže Ćeha.

On dodaje da kompozitor Dalibor Đukić piše koncert za harmoniku i gudački orkestar, posvećen Simfonijskom orkestru i njemu, tako da očekuje da će se i ta saradnja nastaviti.

"Trudiću se da sve svoje planove realizujem što kvalitetnije, jer je upravo muzika nešto što donosi mnoštvo nezaboravnih trenutaka i osjećanja. Trudim se da izražavam jedinstvenu vjeru u muziku, jer muzika je kao i duša - beskonačna", rekao je za Sarajevo-RS Stefan Ćeha.

Festival "C.H.O.I.R." se održava na Državnoj akademiji za muzičku omladinu Baden-Württemberga, u Ozhenhauzenu od 1995. godine.Posljednja izmjena Subota, 08 Juli 2017 01:09

  • Izvor: sarajevo-rs.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Muzika

Prev Next