Stanovnici Srpca se bore sa poplavom, Sava i dalje raste

srbac poplave 1Na mjestu ušća Vrbasa u Savu uspješno je saniran dio nasipa koji je popustio, ali se mještani Srpca i lokalnih sela i dalje bore sa vodostajem rijeke koji raste.

Mještanin sela Srbac pored Srpca Ivica Agić kaže da mu je voda došla do prozora kuće i da malo fali da uđe unutar objekta, te da je sve stvari prenio na sprat iznad.

Pomoć stiže sa strana, a trenutno najviše posla imaju pripadnici Policijske uprave Srbac, koji sa čamcima MUP-a RS neprekidno kontrolišu stanje i patroliraju ovim područjem.

"Sinoć je malo falilo da nasip popusti i da prođe voda ovuda, a da je prošla sve kuće pored nasipa bi bile poplavljene", rekao je mještanin ovog naselja i dodao da na području koje je sada u potpunosti prekrila voda mještani napasaju stoku, pokazajući na ogradu čiji vrhovi su izvirivali iz vode.

Mlađan Dragosavljević, načelnik opštine Srbac rekao je medijima da je mjestu Kobaš zaplavljeno 12 domaćinstava, od kojih u pet voda ušla u kuće i istakao da je od zaplavljivanja ugroženo još 20 domaćinstava.

"U mjestu Bajinci i Gaju trenutno su zaplavljena četiri domaćinstava i tu imamo problem sa podzemnim vodama. Preduzimamo sve što možemo da bi pomogli ugroženom stanovništvu", rekao je Dragosavljević, koji je sa direktorom Republičke uprave Civilne zaštite Milom Međedom obišao ugrožena podrucja u Srpcu, u kojima se izlila rijeka Sava.

 

 

 

 

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next