Menu
A+ A A-

Oproštajna utakmica Dude Ivkovića u Atini

duda ivkovic2Oproštajna utakmica legendarnog srpskog košarkaškog trenera Dušana Dude Ivkovića održaće se u 20. septembra u Atini, a među gostima naći će se brojni srpski bivši i sadašnji košarkaši.

Pozivnicu da prisustvuje ovom sportskom spektaklu dobio je i srpski teniser Novak Đoković, koga izuzetno cijeni i poštuje i raduje se prilici da bude njegov gost.

Uoči utakmice legendarnom treneru biće uručeno priznanje „Legenda Evrolige″, čime će postati prvi stručnjak u tom društvu gdje su asovi poput Dimitrisa Dijamantidisa, Šarunasa Jasikevičijusa, Huana Karlosa Navara, Tea Papalukasa, Ramunasa Šiškauskasa i Mirsada Jahovića.

Na oproštaju Ivkovića biće njegovi bivši igrači Miloš Teodosić, Toma Ertel, Nikos Zizis, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Kostas Slukas, Čedi Osman, Nikola Kalinić, Pero Antić, Dario Šarić, Viktor Hrijapa, Kajl Hajns, Boban Marjanović, a prisustvovaće i selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Ivković je tokom bogate karijere vodio mnoge klubove poput „Partizana“, „Arisa“, beogradskog „Radničkog“, „Šibenke“, „Olimpijakosa“, moskovskih „CSKA“ i „Dinama“, „Efesa“ i drugih, osvojio je dva puta Evroligu (1997. i 2012), Evrokup (2006), evropski Kup Radivoja Koraća (1976) i Kup Saporta (2000), uz 15 titula prvaka i kupova država u kojima je radio.

Sa državnim timom osvojio je pregršt medalja, zlato na Svjetskom prvenstvu (1990), tri zlata na šampionatu Evrope (1989, 1991. i 1995), uz jedno kontinentalno (2009) i olimpijsko (1998) srebro.

 

 

nazad na vrh

Sport

Radio Sa-RS