Menu
A+ A A-

Jovica Goreta učestvuje na Paraolimpijadi u J. Koreji

jovica goretaJovica Goreta član skijaškog kluba za osobe sa invaliditetom "Romanija" iz Pala učestvovaće na Paraolimpijskim igrama, koje će se naredne godine održati u Južnoj Koreji.

On će na ovom takmičenju učestvovati po prvi put kao član bh. nacionalnog tima i na poziv Paraolimpijskog komiteta, ali uprkos tome danas je učestvovao i na takmičenju u holandskom gradiću Landgrafu, gdje je smanjio broj bodova.

"Spao sam sa početnih 1.000 na 418 bodova što je ogroman uspjeh za prvo takmičenje naravno. Ostao je veći zaostatak za prvoplasiranim takmičarem, ali kakva je njihova skijaška oprema i kakve su proteze, mi se ne možemo ni porediti", kaže Goreta za Sarajevo-RS portal.

On je dodao da će do februara naredne godine pokušati da smanji bodove do 250, koji obezbjeđuju sigurnu normu, iako mu ona pored poziva Paraolimpijskog komiteta i nije potrebna.

Goreta je istakao da veliku zahvalnost za odlazak na ovo takmičenje duguje bh. reprezentativcu u alpskom skijanju Marku Rudiću i prijateljima iz Pala, koji su mu pomogli da obezbjedi skijašku opremu i otputuje u Holandiju.

 

 

 

 

Zadnji put promjenjenutorak, 07 Novembar 2017 22:20
nazad na vrh

Radio Sa-RS