Menu
A+ A A-

Saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja

lukavica stefana nemanje 4Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj odvija redovno, bez zastoja i posebnih ograničenja.

Izuzetak su dionice na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije poštovanje je obavezno.

Vozačima savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu, saopšteno je iz Auto moto saveza Republike Srpske.

Povodom 25. godina od osnivanja Auto moto saveza Republike Srpske, u periodu od 14. do 16.07.2017. godine održava se sportska manifestacija Auto-reli “Kozara-Sutjeska 2017” na sljedećim relacijama: Banja Luka-Mrakovica, Mrakovica-Miljevina i Miljevina-Tjentište. 

Napominjemo da su učesnici relija dužni da poštuju pravila i saobraćajne propise, te postavljenu putnu signalizaciju, upozoravaju iz AMS Republike Srpske.

Radovi:

U toku su radovi na sanaciji kolovoza, kroz grad Trebinje na dijelu magistralnog puta M-6  (od kilometra 102+550 do 102+850 u dužini od 300 metara). Teretni saobraćaj iz pravca Ljubinja usmjerava se na kružnom toku desno, pa preko ulice Trebinjskih brigada i Kamenog mosta prema Bileći, a iz pravca Bileće, lijevo preko Kamenog mosta i Ulicom Trebinjskih brigada.

Saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, navode iz AMS Republike Srpske.

Miniranje i deminiranje terena:

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na magistralnom putu M-5, na dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi  do povremenih obustava saobraćaja, u trajanju od 5-15 minuta u vremenskom periodu od 09:00 do 10:00 i od 14:00 do 17:00h.

Zabrane:

Na  magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini (Republika Srpska) - Šćepan Polje (Crna Gora), zabranjen  je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, upozorava se iz AMS Republike Srpske.

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana  ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

FEDERACIJA BiH

Na putevima u FBiH ovoga jutra saobraćaj se odvija redovno, uz povoljne uslove za vožnju i slab do umjeren intenzitet vozila, saopšteno je iz BiHAMK-a.

Na putevima sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštovanje je obavezno. Izdvajamo magistralne puteve: M-18 Vogošća-Sarajevo, M-5 Gromiljak-Blažuj, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres, kao i magistralni put M-18 na području Živinica.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima Doljani i Izačić na izlazu iz BiH čeka se oko 45 minuta, dok  na ostalim graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

 

nazad na vrh

Radio Sa-RS