Menu
A+ A A-

Prilagoditi vrijeme putovanja zbog ekstremno visokih temperatura

stanje zalazak sunca voznja sarsZbog visokih dnevnih temperatura koje nas i danas očekuju,  vozačima savjetujemo da duža putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili večernjim časovima, a ukoliko ipak putuju da prave češće pauze tokom putovanja, konzumiraju dovoljne količine vode i da maksimalno oprezno voze.

Saobraćaj se jutros na većini puteva u RS odvija bez zastoja i posebnih ogrničenja. Izuzetak su dionice na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštovanje obavezno.

U toku su radovi na izgradnji vijadukta „Mahovljani“ na autoputu Banja Luka – Doboj (dionica Banja Luka – Prnjavor),  zbog čega je petlja „Mahovljani“, zatvorena  za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Na regionalnom putu R-458 Površnice-Lopare izvode se radovi na sanaciji klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog radova na izgradnji auto-puta Banja Luka-Prnjavor,  izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja u zoni ukrštanja sa magistralnim putem M-16.1 Banja Luka-Prnjavor.

Saobraćaj će se, do 31.avgusta 2017.godine odvijati u oba smjera sa ograničenjem brzine kretanja vozila  do 20 i do 40 km/h. Moguće su i  povremene obustave saobraćaja zbog izlaska građevinske mehanizacije na put.

Radi postavljanja led markera u tunelima „Laktaši“ i „Klašnice“ na autoputu Gradiška-Banja Luka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. Molimo vozače da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. (Radovi su počeli 20.06.2017. godine i predviđeno je da traju 60 dana).

Zbog radova na izgradnji vijadukta na magistralnom putu M-16, dionica Nova Topola-Klašnice (lokalitet Mahovljanske petlje) u vremenu od 23:00 do 05:00 časova dolazi do obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog vremenskog perioda.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu R-474 Prnjavor-Stanari,  sekcija  Prnjavorska petlja (na stacionaži od km 0+417 do km 0+605) Izmjene u odvijanju saobraćaja su planirane do 31.12.2017.

Radovi na rekonstrukciji puta izvode se na regionlnom putu R-453 Bratunac-Zeleni Jadar, na području opštine Srebrenica.

FEDERACIJA BiH

Jutros se na putnim pravcima u F BiH, saobraćaj odvija bez vanrednih ograničenja. Pojačana je frekvencija vozila na dionicama u gradskim centrima, dok se na ostalim dionicama saobraćaj odvija umjerenim intenzitetom. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Radovi na redovnom održavanju tunela Korija, danas se izvode na dionici magistralnog puta M-5 Sarajevo-Lapišnica, gdje se do 17 časova, može očekivati usporeno odvijanje saobraćaja.

Aktuelni su i radovi na redovnom održavanju u tunelu Lendava na magistralnom putu M-17 Jablanica-Konjic. U vremenu od 07:30 do 17:00 časova,  saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštovanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-17 Maglaj-Žepče, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP Doljani i Izačić na izlazu iz BiH čeka se od 30-40 minuta. Na ostalim GP u BIH nema dužih zadržavanja.

Granični prelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov Do, između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno su otvoreni za međunarodni putnički saobraćaj.

nazad na vrh

Servisne informacije

Radio Sa-RS