Šehovac: Ponosan sam i srećan na rad ''Ilidžanskog borca'' Istaknuto

Napišite komentar

Kulturno-sportska manifestacija ''Dani odbrane Ilidže'', koja je trajala oko tri nedjelje, završena je sinoć svečanom akademijom i dodjelom priznanja, odnosno poveljama i plaketama Boračke organizacije ''Ilidžanski borac'' doktorima Laziću i Pejiću, te učenicima koji su prošli kroz cjelokupan program manifestacije.

goran sehovac akademija sars

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije ''Ilidžanski borac'' Goran Šehovac rekao je za Sarajevo-RS portal da je presrećan načinom i tokom kako se odvijala manifestacija i kako je održana.

"Boračka organizacija ''Ilidžanski borac'' je dobila podršku od svih boraca sa Ilidže, kada je u pitanju sam rad organizacije i podržali su priču koju mi pričamo, kada su u pitanju dani odbrane Ilidže. Ja sam još jednom rekao, nisu samo 22. april i 14. maj, mi smo te datume izabrali da sprovodimo cijelu istoriju kada je u pitanju čitav tok rata same Ilidže", rekao je Šehovac u izjavi za Sarajevo-RS portal.

On kaže da sve počinje od 22. aprila i da su svi datumim pomenuti kroz održavanje manifestacije, svih pet ofanziva, kada je u pitanju Ilidža i oslobođanje raznih teritorija.

"Naša pokolenja treba da znaju da smo mi sačuvali svaki kvadrat Srpske Ilidže, ali nismo nikad napadali tuđu teritoriju, nismo genocidni, nismo ratni zločinci, mi smo pravi srpski vojnici, vojnici VRS i Ilidžanske brigade", ističe Šehovac.

Tokom ranijih godina obilježavanja ''Dana odbrane Ilidže'' na svečanim akademijama dolazilo je do pedesetak ljudi, dok je sinoćnom akademijom, gdje je sala Kulturnog centra bila mala da primi sve zainteresovane, dokaz koliko je rad ''Ilidžanskog borca'' iz godine u godinu sve bolji.

Šehovac ističe da mu je veliko zadovoljstvo što je rad Boračke organizacije iz godine u godinu sve bolji, te mu posebno zadovoljstvo i satisfakciju predstavljaju pohvale ljudi poput doktora Lazića i Pejića, te komandanta Prvog batoljona Svetozara Guzine, načelnika Štaba Miše Mijatovića i mnogih drugih boraca koji su učestvovali u odbrani Ilidže.

"To je moj znak i moja satisfakcija da Boračka organizacija ''Ilidžanski borac'' da ide pravim putem, dokazivanju ka istini i nezaboravu šta se to dešavalo kada je u pitanju sam tok rata", rekao je Šehovac za naš portal.

Kroz program obilježavanja ''Dana odbrane Ilidže'', koja je kulturno-sportsko-edukativnog karaktera, prošlo je oko 1.000 učenika koji su se informisali kroz istorijske časove o istoriji Srpske Ilidže i Srpskog Sarajeva, ali i cijele Republike Srpske, koja je nastala i rođena na ovom prostoru.

Tokom manifestacije održan je i Okrugli sto na temu ''Patriotizam nekad i sad", realizovan je sa ciljem da se pokaže kakav je patriotizam bio nekad, a kakav je sad.

Manifestacija ''Dani odbrane Ilidže'' završila se 13. maja parastosom u crkvi Svetog Save u Blažuju, te polaganjem vijenaca na Spomenik oklopnom bataljonu i na spomenim poginulim pripadnicima MUP-a Republike Srpske kod Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo.

Svečana akademija bila je posljednja u nizu, gdje su nagrađeni svi koji su ove godine obilježili ''Dane odbrane Ilidže''.

 

Posljednja izmjena Ponedjeljak, 14 Maj 2018 11:20

  • Izvor: sarajevo-rs.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Prev Next