Saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima

stanje mokar kolovoz bulozi sarsSvi putni pravci u Republici Srpskoj su prohodni, a vozi se po pretežno mokrim i klizavim kolovozima. Zbog niskih temperatura, na mostovima, vijaduktima, prilazima tunelima i u višim predjelima upozoravamo na moguću poledicu.

U kotlinama i duž riječnih tokova, skrećemo pažnju na smanjenu vidljivost zbog magle, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina na učestale odrone.

Vozačima savjetujemo da voze oprezno, vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Sva mjesta na kojima se izvode radovi su propisno obilježena, a vozače pozivamo da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju, saopšteno je za Sarajevo-RS iz AMS Republike Srpske.

FEDERACIJA BiH

U F BiH niske temperature i vlažan kolovoz pogoduju formiranju poledice, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebnu pažnju skrećemo na puteve u planinskim predjelima, kao i na mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

Izdvajamo putni pravac Bugojno-Novi Travnik (Rostovo), Sarajevo-Kladanj (Nišići i Karaula) i Bugojno-Kupres-Šujica, gdje se zbog poledice na kolovozu saobraća usporeno. Pojačan je promet vozila prema aktuelnim zimskim izletištima.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Vozače upozoravamo na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz, a posebno izdvajamo dionice: Jablanica-Prozor, Jajce-Banja Luka i Sarajevo-Foča. Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima u BIH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next