Saobraćaj se odvija bez zastoja, upozorenje zbog poledice

stanje voznja snijeg sarsSaobraćaj se na većini puteva RS odvija bez zastoja, ali zbog zimskih uslova vozačima skrećemo pažnju na sporiju i oprezniju vožnju. Posebnu pažnju vožačima skrećemo na dionice u višim predjelima i preko planinskih prevoja zbog poledice i mjestimično ugaženog snijega na kolovozu.

Izdvajamo putne pravce: Mrkonjić Grad-Glamoč preko prevoja Mliništa, Trnovo-Foča, preko prevoja Rogoj, Foča-Gacko preko prevoja Čemerno, (gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca), Sarajevo-Sokolac preko Romanije, Han Pijesak-Vlasenica preko prevoja Han Pogled, Banja Luka-Kneževo-Turbe, Banja Luka-Čađavica preko Manjače i Kotor Varoš-Teslić preko Borja.

FEDERACIJA BiH

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na snazi je zabrana saobraćaja na magistralnom putu M-5 Ripač-Vrtoče, a za vozila preko 3,5 t na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega, a zbog niskih temperatura na svim pravcima prisutna je poledica.

Na snazi su zimski uslovi za vožnju, pa u skladu s tim dolazi do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također u slučaju potrebe, autobusi i teretna vozila moraju imati lance na pogonskim točkovima na planinskim prevojima.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze smanjenom brzinom.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BiH nema dužih zadržavanja. Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 t na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša.

 

 

Posljednja izmjena Srijeda, 28 Februar 2018 22:11

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next