Saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja

lukavica radomira putnika maj sars1Saobraćaj se od jutros na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj odvija redovno i nesmetano, po suvom kolovozu. Vozačima se skreće pažnja na mogućnost sitnijih odrona na dionicama puteva koji prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Na svim putnim pravcima zastoja nema, osim na dionicama puteva na kojima je zbog sanacionih radova izmjenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom čije je poštovanje obavezno.

Zbog radova na sanaciji i rekonstrukciji tunela „Kalovita brda“, na ulazu u Pale, saobraćaj se preusmjerava lokalnim putnim pravcem preko naselja Kalovita brda, te zbog toga apelujemo na vozače da se pridržavaju ograničenja i poštuju saobraćajne propise.

Podsjećamo da će danas u saobraćaj biti pušten dio autoputa „9. januar“ Banja Luka - Doboj, dionice Banja Luka - Prijedor, sa uklapanjem na petlju „Mahovljani“ autoputa Banja Luka - Gradiška, približne dužine 10 kilometara.

U toku su radovi na izgradnji kanalizacione mreže, zbog čega je na dionici mag. puta M-14.1 Bijeljina – Glavičice (ulice 27 marta i Srpske vojske u Bijeljini) saobraćaj obustavljen za sva vozila. Saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom, dok se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice.

Zabrane

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, navode iz AMS Republike Srpske.

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Federacija BiH:

Na većini puteva u FBiH, saobraćaj se odvija redovno bez zastoja i posebnih ograničenja. Kolovoz je suv, a frekvencija vozila pojačana na dionicama prema lokalnim izletištima. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Radovi se izvode i na magistralnom putu M-17 u Konjicu, kao i u mjestu Donji Hadžići. Na oba lokaliteta, za vrijeme izvođenja radova, saobraćaj se odvija jednom trakom-naizmjenično, saopšteno je iz BiHAMK-a.

Sporije se saobraćaj odvija i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija, čije poštovanje je obavezno.

Na graničnim prelazima od jutros nema dužih zadržavanja.

 

 

Posljednja izmjena Nedjelja, 01 Oktobar 2017 10:23
nazad na vrh