Saobraća se po vlažnom i klizavom kolovozu

stanje na putevima klizavostNa većini puteva u RS saobraćaj se odvija po vlažnim kolovozima. U višim planinskim predjelima i preko prevoja, zbog pada temperature vozače upozoravamo na moguću poledicu.

U kotlinama i duž riječnih tokova, skrećemo pažnju na mjestimičnu maglu, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Vozačima savjetujemo da voze oprezno, vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna. Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi,obavezno je poštovanje privremene signalizacije,koja reguliše saobraćaj.

FEDERACIJA BiH

Pojačan oprez savjetujemo na dionicama u planinskim predjelima, gdje je zbog niskih temperatura moguća mjestimična poledica. Slabiji snijeg pada u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima, ali se za sada ne zadržava na kolovozu.

Učestali su i odroni zemlje ili kamenja na planinskim prevojima, kao i na putevima koji prolaze kroz usjeke.

Zbog aktivnog klizišta na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj se u desnoj cijevi tunela Igman i na mjestu radova odvija preticajnom trakom.

Na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar, zbog urušavanja potpornog zida saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BiH nema dužih čekanja pri prelasku granice.

 

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next