Saobraća se po mokrom kolovozu

stanje snijeg romanija suma sarsNa regionalnom putu R-414 Banja Luka - Kneževo saobraćaj je trenutno pušten,ali zbog velike opasnosti od novih obrušavanja korištenje ove dionice se ne preporučuje.

Svi ostali putni pravci u RS su prohodni, kolovozi pretežno mokri i klizavi, a u višim krajevima skrećemo pažnju na poledicu i na jake udare vjetra. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Vozačima savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Zabrane

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Zbog aktiviranja klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce, lokalitet Srpskih Toplica saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim prouštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

FEDERACIJA BiH

Ovoga jutra skrećemo pažnju na mjestimično jake udare vjetra, a koji povremeno formira sniježne nanose. Izdvajamo magistralne puteve Ključ-Bosanski Petrovac- Bihać, Bosanski Petrovac- Drvar, Bugojno- Novi Travnik, Kupres-Šuica-Livno i Tomislavgrad-Šuica.

U nižim predjelima naše zemlje kolovoz je pretežno mokar, dok u višim predjelima mjestimično ima zaostalog snijega ili leda. Osim odrona zemlje i kamenja može biti i granja te srušenih stabala, zbog jakog vjetra. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

Foto: arhiva

nazad na vrh