Saobraća se po mokrom i klizavom kolovozu

kisa brisacSaobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, po mjestimično vlažnim kolovozima, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Na dioncama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Sporije odvijanje saobraćaja može se očekivati na dionicama na kojima je zbog radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštovanje obavezno.

Zbog izvođenja pripremnih radova za sanaciju u tunelu „Kalovita brda“, na magistralnom putu M-5, dionica Ljubogošta – Pale, saobraćaj je u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom preko naselja Kalovita brda.

Još traju radovi na izgradnji vijadukta na magistralnom putu M-16, dionica Nova Topola-Klašnice (lokalitet Mahovljanske petlje) u vremenu od 23:00 do 05:00 časova dolazi do obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog vremenskog perioda.

Na regionalnom putu R-458 Površnice-Lopare izvode se radovi na sanaciji klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Radi izvođenja radova na rekonstrukciji kolovoza izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu R-453, na području opštine Srebrenica. Radovi će trajati naredna četiri mjeseca (120 dana).

Izmjena režima saobraćaja provešće se postavljanjem propisane saobraćajne signalizacije.

Zabrane:

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini (BiH) – Šćepan Polje (Crna Gora), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding „Drinatrans“ Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Takođe, ova zabrana se od 01.09.do 31.12.2017. godine ne odnosi na teretna vozila kojima će se vršiti transport drvnih sortimenata regionalnim putem R-454a od Sopotnika do Drinjače.

FEDERACIJA BiH

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima,F BiH savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-14.1 Odžak-Donji Svilaj, M-18 Stupari–Kladanj i M-4 Simin Han-Kalesija, kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-461 Srebrenik-Donja Orahovica i R-414 Banja Luka-Turbe.

GRANIČNI PRELAZI

Pojačan je frekvencija vozila na graničnim prelazima Doljani i Brod (oba smjera). Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo vozače da su, za međunarodni promet vozila, privremeno otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Posljednja izmjena Subota, 09 Septembar 2017 14:11
nazad na vrh