Saobraćajni kolaps u Sarajevu, udesi širom grada i otkazani letovi

Zbog neočišćenih ulica Sarajevo je ponovo okovano snijegom i ledom, a nadležne službe zadužene za čišćenje grada opet su zakazale. Osim ulica, veliki problem stvaraju i neočišćeni klizavi trotoari, kao i autobuska stajališta, piše avaz.ba.

snijeg kolaps sarajevo

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo rekli su kako im je od jutros dojavljeno najmanje šest manjih sudara zbog proklizavanja automobila na sarajevskim ulicama. Na sreću, u ovim nezgodana nema povrijeđenih osoba, ali su se formirale velike gužve i kolone vozila.

U nekoliko navrata od jutros je bilo povremenih prekida tramvajskog saobraćaja, kako zbog gužvi, tako i zbog sudara. Kombiji i autobusi jutros nisu vozili prema brojnim brdskim naseljima u Sarajevu, piše portal Klix.

Jutros je na dionici autoputa u Sarajevu došlo do udesa dva automobila. Povrijeđenih, srećom, nema, ali je na vozilima pričinjena manja materijalna šteta, piše Avaz.

Otkazani letovi za Zagreb i Beč

Zimska služba Međunarodnog aerodroma je na terenu od ranih jutarnjih sati, čiste se površine i provode sve predviđene mjere za odleđivanje površina i aviona, piše Avaz.

S obzirom da su sinoćnji letovi "Croatia Airlinesa" iz Zagreba i "Austrian Airlinesa" iz Beča zbog guste magle otkazani, samim tim i jutrošnji letovi tih avio-prijevoznika sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo za Zagreb i Beč su otkazani.

Kada su u pitanju ostali današnji letovi za sada nisu najavljena kašnjena, niti otkazivanja letova, saopštili su sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

  • Izvor: avaz/klix
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next