Saobraćaj usporen na putu Sarajevo - Foča zbog većeg odrona

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom naizmjenično i prohodno je za sva vozila.

odron sarajevo foca

Na većini puteva u RS saobraćaj se odvija bez zastoja, uz povoljne uslove za vožnju. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina skrećemo pažnju na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Izdvajamo putne pravce Banja Luka–Kneževo, Sarajevo-Foča i Rogatica–Višegrad. Na putevima na kojima se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija i njeno poštovanje je obavezno.

FEDERACIJA BiH

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz, a izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Crna Rijeka i Bugojno-Novi Travnik.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima Brod, Gradiška i Donja Gradina (izlaz) pojačan je intenzitet vozila. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

Posljednja izmjena Nedjelja, 15 April 2018 18:18

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next