Saobraćaj se odvija po mokrom i klizavom kolovozu

Saobraćaj se na većini ostalih putnih pravaca u RS odvija po vlažnim i mokrim kolovozima, a vozačima skrećemo pažnju i  na jake udare vjetra.Na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, upozoravamo na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz.

kisa brisac

Izdvajamo putne pravce: Karanovac – Kneževo - Ugar, Karanovac - Crna Rijeka - Mrkonjić Grad, Sarajevo - Foča, Foča -Šćepan Polje, Foča-Gacko, Zvornik - Konjević Polje, Karakaj - Caparde, Višegrad – Ustiprača -Rogatica i Višegrad – Brodar - Rudo.

Na svim putnim pravcima vozačima savjetujemo opreznu vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme. Na putevima gdje su u toku radovi postavljena je privremena saobraćajana signalizacija čije poštovanje je obavezno.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici mag. puta M-14.1 Bijeljina – Glavičice (ulice 27 marta i Srpske vojske u Bijeljini). Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

FEDERACIJA BiH

Završen je uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17 Ostrožac -Konjic na lokalitetu Ribički most. Na pomenutoj dionici saobraća se nesmetano.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Zbog sanacije klizišta na lokalitetu Treševine, na dionici A-1 Sarajevo sjever - Sarajevo zapad (desna strana po stacionaži), usporeno je saobraćanje.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Za teretna vozila preko 3,5 t saobraćaj je obustavljen  na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

Vozače upozoravamo na mjestimično jake udare vjetra. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Izdvajamo putne pravce:, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar i Bugojno-Novi Travnik,

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BiH zadržavanja, za sada nisu duža od  30 minuta.

 

Posljednja izmjena Subota, 31 Mart 2018 21:53

  • Izvor: AMS RS
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next