Saobraćaj redovan i bez zastoja, ponegdje ugažen snijeg na kolovozu

Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija redovno, bez zastoja. Vozi se po pretežno mokrim i klizavim kolovozima. Na putevima u višim predjelima i preko prevoja na kolovozu mjestimično ima ugaženog ili raskvašenog snijega. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Rogatica, Vlasenica-Han Pijesak, Trnovo-Foča, Gacko-Tjentište,te puteve na širem području Mrkonjić Grada i Kneževa.

stanje snijeg cesta sars1

Zbog niskih jutarnjih temperatura, skrećemo pažnju na moguću poledicu. U kotlinama i duž riječnih tokova magla mjestimično smanjuje vidljivost, dok su odroni učestali na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina. Zbog svega navedenog, vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

FEDERACIJA BiH

Kolovoz je ovoga jutra pretežno mokar, a ugaženog snijega ima na planinskim prevojima. Izdvajamo putne pravce: Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Livno-Kupres.

Na prevoju Makljen na dionici Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Na dionicama Kupres-Šuica, Konjic-Mostar i Jablanica-Prozor, upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next