Saobraćaj i dalje usporen kod Sijeračkih stijena zbog odrona

Saobraćaj se na većini putnih pravaca u RS odvija nesmetano, po pretežno suvim kolovozima. Vozačima skrećemo pažnju na mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, a izdvajamo putne pravce Banja Luka – Kneževo, Banja Luka – Crna Rijeka, Sarajevo - Foča i Rogatica – Višegrad.

odron sijeracke stijene1

Na putevima na kojima se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija i njeno poštovanje je obavezno, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, saobraćaj se još uvijek odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

FEDERACIJA BiH

U FBiH kolovozi su suvi, a frekvencija umjerenog intenziteta. Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajamo puteve: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar i Bugojno-Novi Travnik.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

GRANIČNI PRELAZI

Pojačana je frekvencija vozila na većini GP u BiH, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

 

Posljednja izmjena Subota, 21 April 2018 12:22

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next