Rukovodstvo bolnice ''Srbija'' ne može ispuniti sve zahtjeve radnika Istaknuto

Napišite komentar

Zaposleni u Bolnici ''Srbija'' u Istočnom Sarajevu pokazali su kako izgradnjom nove zgrade bolnice, koja je ponijela novo ime, ''Srbija'', nisu svi problemi riješeni. Oni su poručili da će 4. decembra, odnosno u naredni ponedjeljak, obustaviti rad u ovoj bolnici ukoliko im se ne isplate doprinosi za avgust, plate za septembar i oktobar sa doprinosima i naknade do 4. decembra.

bolnica srbija

Na ove zahtjeve direktor Bolnice Goran Todorović kaže da je septembarska plata za 5. decembar maksimum koji im on može ponuditi, te da je i to obezbjedio uz, kako je rekao, nadljudske napore.

Todorović bi danas u Banjaluci trebalo da razgovara sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Draganom Bogdanićem, te pokuša pronaći bilo kakvu mogućnost da neko od njih održi sastanak sa radnicima bolnice, kako bi ovaj problem bio riješen.

On smatra da najavljeni štrajk 4. decembra ne podrazumijeva potpunu obustavu rada, te da će ispoštovati propisane uslove minimalnog funkcionisanja Bolnice i da sigurno niko, kome bude potrebna zdravstvena zaštita, pogotovo hitna, neće biti oštečen.

Prema njegovim riječima, porodilište, ginekologija, intenzivna njega i neke službe će raditi kao uvijek, a ambulantne službe će raditi po principu dežurstava.

  • Izvor: sarajevo-rs.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Prev Next