Rijeka Sana se izlila u centru Prijedora Istaknuto

prijedor poplava 2018Rijeka Sana izlila se danas u centru Prijedora, a gradonačelnik ovog grada Milenko Đaković jutros je proglasio prvi stepen pripravnosti odbrane od poplava, prenosi N1 televizija.

Vodostaji Une i Sane u Novom Gradu i dalje su u porastu, a u naselju Ćele kod Novog Grada voda iz potoka Ovanjska ugrozila je jedno domaćinstvo.

Una se od jutros približila i kućama u naselju Vidorija kod Novog Grada koje za sada nisu poplavljene, a vodostaj Une u 12.00 časova iznosio je 474 centimetra, što je za 13 centimetara više od jutros u 7.00 časova.

Nivo Sane je 500 centimetara ili 10 centimetara više nego jutros, a u ovoj opštini od jutros su na snazi redovne mjere zaštite od poplava.

Redovna odbrana od poplava na snazi je kod vodostaja Une na 450 centimetara, a vanredna na 510 centimetara.

Republička uprava Civilne zaštite Republike Srpske saopštila je da prati prognozu Republičkog hidrometeorolškog zavoda, motri situaciju i preduzima mjere i aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Rijeka Una u Dvoru se približila kućama u jednom gradskom dijelu i naseljima Matijevići i Kuljani, ali za sada nije ušla u objekte, rekao je jutros Srni načelnik opštine Nikola Arbutina.

On je naveo da su u ovoj opštini od 8. marta na snazi vanredne mjere odbrane od poplava.

"Proteklog vikenda radile su sve nadležne službe", rekao je on.

Arbutina kaže da je obustavljen saobraćaj na putu Dvor-Hrvatska Kostajnica u Kuljanima te da se uskoro, ukoliko i dalje bude rastao vodostaj Une, može očekivati obustava saobraćaja u Zamlači i Unčanima, takođe na ovom putu.

  • Izvor: Agencije
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next