Menu
A+ A A-

Auto-put Sarajevo - Beograd - „put mira i prosperiteta“

erdogan vucic beogradPredsjednici Srbije i Turske Aleksandar Vučići Redžep Tajip Erdogan danas su u Novom Pazaru konstatovali da bi nova trasa autoputa Beograd – Sarajevo bila izuzetno značajna i predstavljala bi put mira i prosperiteta u regionu.

Erdogan je rekao da Srbe, Hrvate i Bošnjake i sve druge vidi kao svoje prijatelje sa kojima su vijekovima zajedno živjeli i sa kojima će sarađivati u svim oblastima i u budućnosti.

On je istakao da, koliko narodi na Balkanu budu jedinstveni i složni, toliko će im životi biti sigurniji i bolji.

„Mi, kao rukovodioci naših zemalja, odlučni smo za jačanje stabilnosti i prosperiteta na Balkanu“, rekao je Erdogan i dodao da se još mnogo toga treba uraditi za razvoj Srbije i Raške oblasti koja predstavlja njen važan dio.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da će narednih mjeseci početi izrada projektne dokumentacije za auto-put Požega – Boljare, jer želi spojiti Rašku oblast sa Beogradom, Sarajevom i Podgoricom.

„Naš je posao da pravimo puteve, bolnice, vrtiće i škole. To ćemo nastaviti da radimo i ne postoji ništa važnije od toga. Radio sam i radim najbolje što mogu u interesu svakog građanina Srbije, bez obzira koje je vere i nacije. Tako ću i nastaviti“, poručio je Vučić.

Tokom posjete Novom Pazaru potpisan je i protokol između ovog grada i opštine Raška sa turskom Agencijom za saradnju i koordinaciju.

 

 

nazad na vrh

Radio Sa-RS