Redovno odvijanje saobraćaja na svim putnim pravcima

kisa stanje na putu sars 5Saobraćaj se večeras u Republici Srpskoj odvija uz zadovoljavajuću prohodnost putnih pravaca, po pretežno mokrim i klizavim kolovozima. Na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja upozoravano na mjestimično ugažen snijeg i poledicu na kolovozu.

Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Sokolac preko Romanije, Trnovo-Foča preko prevoja Rogoj, Foča-Gacko preko prevoja Čemerno, Han Pijesak-Vlasenica preko prevoja Han Pogled, Mrkonjić Grad – Galmoč preko prevoja Mlinište, Banja Luka – Kneževo-Turbe, Banja Luka- Čađavica preko Manjače i Kotor Varoš – Teslić preko Borja.

Zbog snježnih smetova još uvijek je obustava saobraćaja za sve kategorije vozila na regionalnom putu R-433 Ulog–Klanci preko prevoja Morine. Zbog niskih temparatura poledica je prisutna i u nižim predjelima, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima.

Napominjemo da su dežurne ekipe zimskih službi na terenu i vrše čišćenje i posipanje, gdje je potrebno. U kotlinama i duž riječnih tokova, kao i preko planinskih prevoja, skrećemo pažnju na smanjenu vidljivost.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

 

 

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next