Raspisan milionski tender za nabavku ID kartica radnika Istaknuto

Napišite komentar

Ministarstvo finansija Republike Srpske raspisalo je danas tender za izradu sistema elektronskih identifikacionih kartica za radnike u Srpskoj težak 1,2 miliona KM sa uračunatim PDV-om. Uspostavljanjem baze podataka i nabavkom 260.000 kartica koje će radnici u morati da nose na radnom mjestu RS namjerava da suzbije rad na crno.

vlada rs banjaluka zgrada2

U tenderskoj dokumentaciji, koja je u posjedu CAPITAL-a, navedeno je da će izabrana firma imati 90 dana da završi kompletan sistem. Sistem predstavlja integrisanu baza podataka, pratećih aplikacija, sistema za pripremu i izvršenje kontrola, elektronskih kartica i terenskih uređaja i mobilnih aplikacija za brze terenske provjere.

Sistem treba realizovati, navedeno je u tenderu, kao nezavisno rješenje koje može da obezbjedi izvršavanje kontrole zapošljavanja i rada na crno nad kompletnim tržištem rada.

„Osnovna uloga sistema je da pruži brz i efikasan uvid kontrolnom organu na terenu, o statusu radnika u kontrolisanom privrednom subjektu. Pored ovoga sistem treba da omogući koordinaciju više tijela na terenu u toku pojačanih akcija kontrole rada i zapošljavanja radnika u firmama. Dodatna uloga sistema je da pruži uvid u realnom vremenu o aktivnostima kontrolnih organa na terenu, njihovu trenutnu poziciju i podatke o kotrolisanim subjektima“, navedeno je u dokumentaciji.

U tenderu je navedeno da će kartice služiti za identifikaciju svih zaposlenih i da će radnici biti dužni da ih nose sa sobom u toku radnog vremena. Kartica mora biti vizuelno personalizovana kao i inkodirani podaci o svakom radniku u samom čipu kartice.

Zainteresovanim firmama ostavljen je rok do 20. avgusta da mogu dostaviti svoje ponude.

Kada su u pitanju uslovi koje ponuđači moraju da ispune, između ostalih, navedeno je da moraju posjedovati stručno osoblje kako bi se kvalitetno implementirao predmet nabavke.

„To podrazumijeva da vođa projekta mora imati najmanje pet godina iskustva na vođenju projekata i iskustvo u implementaciji projekata. Ponuđači moraju imati i DB Administratora (specijalistu za baze podataka) sa iskustvom ne manjim od pet godina u RDBMS (Relational Database Management System) sistemima, kao i pet godina iskustva u optimizaciji rada baza. Moraju imati i najmanje tri inženjera informatike za izvršenje ove usluge, najmanje dva servisera koji su opremljeni i obučeni za potrebe servisiranja ovih usluga i najmanje dvije osobe u tehničkoj podršci“, navodi se u tenderu.

Posljednja izmjena Petak, 06 Juli 2018 01:59

  • Izvor: capital.ba
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Republika Srpska

Prev Next