Promjenjljivo oblačno sa sunčanim intervalima, popodne moguća kiša i grmljavina

Preovladavaće promjenjljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a uz popodnevni razvoj oblačnosti postojaće uslovi za prolaznu kišu ili pljusak, a postoji mogućnost i pojave grmljavine, saopšteno je iz Republičkog Hidrometeorološkog zavoda.

kisa dijete lokva

Prema večeri ostaje oblačno uz raslojavanje oblačnosti i povremenu kišu. Vjetar slab do umjeren, istočni, prolazno popodne pojačan jugoistočni.

Jutarnja temperatura oko 14°C, a maksimalna dnevna oko 22°C.

PROGNOZA VREMENA ZA NAREDNA TRI DANA

U utorak (17.04):

Ujutro i prijepodne pretežno oblačno i suvo, jedino na istoku sa mogućnošću za slabu mjestimičnu kišu. Tokom dana promjenjljivo do pretežno oblačno i nestabilno s provremenom kišom i pljuskovima, češće na istoku.

Popodne se nastavlja sa pljuskovima i grmljavinom, češćim i jačim na zapadu i sjeveru, te jugozapadu i jugu gdje se očekuju i obilnije padavine. Minimalna temperatura vazduha od 10°C do 15°C, u višim predjelima od 6°C.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 16°C do 20°C, na sjeveroistoku do 22°C, u višim predjelima od 14°C.

U srijedu (18.04):

Ujutro i prijepodne pretežno oblačno, mjestimična slaba kiša na sjeveru i centralnom pojasu zemlje, na jugu suvo. Tokom dana prestanak kiše na sjeveru i sužavanje zone padavina na centralni pojas.

Popodne moguća kiša na istoku, dok će u ostalim predjelima doći do djelomičnog kidanja oblačnosti.

Minimalna temperatura vazduha od 7°C do 12°C, u višim predjelima od 4°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 17°C do 22°C, na sjeveroistoku do 23°C, u višim predjelima od 15°C.

U četvrtak (19.04):

Ujutro i prijepodne pretežno oblačno, mjestimična slaba kiša na istoku. Tokom dana doći će do djelomičnog kidanja oblačnosti, uz sunčane intervale, koji će popodne biti duži a u mnogim predjelima biće i sunčano.

Minimalna temperatura vazduha od 7°C do 12°C, u višim predjelima od 4°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 18°C do 23°C, u višim predjelima od 15°C.

 

Posljednja izmjena Nedjelja, 15 April 2018 18:43

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next