Problemi na putevima širom Srpske, na Romaniji zaustavljen teretni saobraćaj

Po ko zna koji put do sada ponavlja se isti problem na glavnim saobraćajnicama na području Sarajevsko-romanijske regije, a konkretno na planinskim prevojima. Snijeg koji već dva dana, skoro neprekidno, pada na području Romanije, ponovo je zaustavio saobraćaj za sva teretna vozila na magistralnom putu M-19 Ljubogošta - Podromanija.

stanje snijeg voznja sars1

Ništa bolja situacija nije ni na zapadu Srpske, gdje se rijeka Sava izlila u mjestima Gašnica i Bistrica, na magistralnom putu M-14 Gradiška - Kozarska Dubica, te je saobraćaj potpuno obustavljen za sve kategorije vozila.

Na dionici puta M-14 Prijedor - Novi Grad, u mjestu Dragotinja, došlo je do oštećenja lijeve saobraćajne kolovozne trake iz pravca Prijedora i na ovom mjestu se saobraća jednom kolovoznom trakom.

Kiša koja danima pada aktivirala je klizište na području opštine Lopare, te ugrozila saobraćaj na regionalnom putu R-458 Lopare - Mačkovac - Čelić, i saobraćaj se odvija jednom trakom uz naizmjenično propuštanje vozila.

Zbog slijeganja kolovoza na pločastom propustu regionalnog puta R-477 a Moštanica-Kozarska Dubica, u km 13+750, u mjestu Božići, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom za putnička vozila, dok je ovom dionicom za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na regionalnom putu Kifino Selo-Ulog-Klanci preko prevoja Morine obustavljen je saobraćaj zbog snježnih smetova.

Obzirom da postoji mogućnost ugrožavanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju, zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase, na dionici magistralnog puta M-14.1 Brod – Velika Brusnica, na odbrambenom nasipu rijeke Save, kažu iz AMS Republike Srpske.

Zbog snježnih padavina na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja na istoku Republike Srpske, vozače upozoravamo na mjestimično ugaženi snijeg i poledicu na kolovozu, upozoravaju iz AMS Republike Srpske.

Izdvajamo putne pravce: Vlasenica-Han Pijesak, preko prevoja Han Pogled, Podromanija-Ljubogošta preko Romanije, Trnovo-Foča, preko Rogoja, a vjetar dodatno stvara sniježne nanose i otežava odvijanje saobraćaja na putnom pravcu: Gacko-Tjentište, preko prevoja Čemerno, zatim na području Nevesinja i Kalinovika.

Zbog niskih temperatura upozoravamo na poledicu i u nižim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina. Izdvajamo putne pravce Karanovac – Kneževo - Ugar, Karanovac - Crna Rijeka - Mrkonjić Grad, Sarajevo - Foča, Foča -Šćepan Polje, Foča-Gacko, Zvornik - Konjević Polje, Karakaj - Caparde, Višegrad – Ustiprača -Rogatica i Višegrad – Brodar - Rudo.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme. Na putevima gdje su u toku radovi postavljena je privremena saobraćajana signalizacija čije je poštovanje obavezno.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Izdvajamo putne pravce Karanovac – Kneževo - Ugar, Karanovac - Crna Rijeka - Mrkonjić Grad, Sarajevo - Foča, Foča -Šćepan Polje, Foča-Gacko, Zvornik - Konjević Polje, Karakaj - Caparde, Višegrad – Ustiprača -Rogatica i Višegrad – Brodar - Rudo.

Na putevima gdje su u toku radovi postavljena je privremena saobraćajana signalizacija čije je poštovanje obavezno.

 

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next