Prirodni resursi i potencijali BiH

Napišite komentar
bigben djeca clanakDok Bosna i Hercegovina ide polako ka Evropskoj uniji i nailazi na mnoge preprke, mladi u ovoj zemlji ne posustaju i ne gube nadu za bolje sutra. Mnogi od njih su završili visoke škole, neki od njih su se usavršavali na svjetski priznatim univerzitetima. Mnogi od njih su, takođe, bili duži vremenski period bez posla i nisu odustajali od svojih snova i težnji.
 
Većina tih istih mladih građana uhvatila se u koštac sa vremenom i pokrenula samostalni biznis koji doprinosi zajednici u kojoj se nalaze kao i samom okruženju. Jedan od primjera dobre prakse, gdje mladi akademski građani nisu odustali od svojih ideja i nisu napustili zemlju, svakako je opština Pale.
 
Pale univerzitetski grad, u kojem se obrazuje veliki broj studenata koji na neki način određuju svoju budućnost, a i doprinose svojoj zajednici nakon završetka studija. Tako su troje maldih entuzijazista, profesora engleskog jezika, pokrenuli samostalan biznis koji u velikoj mjeri doprinosi lokalnoj zajednici. 
 
Naime, riječ je o školi stranih jezika ''Big Ben''. Ova ustanova broji deset zaposlenih mladih ljudi. Pored učenja stranih jezika, ova ustanova nudi i druge aktivnosti kao što su: gluma, matematika, kreative radionice.
 
Djeca iz ove ustanove pripremaju raznolik program za građanstvo i time podstiču mlade da učestvuju u istim. Kao što i sami osnivači kažu, cilj im je da mlade ljude sklone sa ulice od raznih opasnosti, te da im pokažu vrijednosti koje ostaju za cio život, kao i da se razvije njihova ličnost. Pored gore navedenog, ova ustanova, takođe, organizuje „igre bez granica“ kao i razne tribine o aktuelnim temama u društvu.
 
Nedavno održana tribina „Stop vršnjačkom nasilju“ je dala veliki odjek u zajednici jer se odnosila na nedavna dešavanja u zemlji i okruženju. Škola ''Big Ben'' je nedavno otvorila i svoje nove prostorije i time proširila posao i zaposlila nove ljude.
 
Kako i sami kažu, jedan od ciljeva u budućnosti im je da prošire svoj posao što je više moguće, te da uključe što veći broj djece i građana i na ovaj način doprinesu u većoj mjeri društvu u kojem se nalaze.
 
 
 
 
 
 
Izvor: sarajevo-rs.com
 
Foto: Big Ben
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh