Prijedor: Vodostaj Sane stagnira

rijeka sava 2016Šef prijedorskog gradskog Odsjeka civilne zaštite Dušan Vranješ potvrdio je da vodostaj rijeke Sane kod gradskog mosta u Prijedru večeras iznosi 444 centimetra i istakao da se sa optimizom može čekati noć, budući da se posljednja tri časa nije mijenjao nivo vode.

– Imamo kontakt sa kolegama u Sanskom Mostu koji su nam tokom poslijepodneva potvrdili da je i na tom području došlo do blage stagnacije vodostja pritoka Sane u tom predjelu. Nadamo se da će noć koja je pred nama biti nešto bezbrižnija – izjavio je Vranješ.

Vodostaj od 444 centimetara je za 24 centimetara viši od kritične tačke od 420 centimetara kada se proglašava prvi stepen pripravnosti – stanje redovne odbrane od poplava koji je jutros proglasio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Iz Civilne zaštite tokom dana je saopšteno da je Sana zaplavila 80 stambenih objekata u naselju Tukovi, Raškovac i Brezičani, kao i veliki dio poljoprivrednih površina u tim mjesnim zajednicama. Voda je presjekla puta Prijedor–Bišćani.

 

 

 

Posljednja izmjena Utorak, 13 Mart 2018 02:15

  • Izvor: Agencije
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next