Menu
A+ A A-

Predstava "Podvala" otvara 22. Festival malih scena i monodrame

festival malih scena i monodrame 2017Međunarodni, 22. po redu, Festival malih scena i monodrame Republike Srpske počinje večeras u Istočnom Sarajevu predstavom "Podvala" u 19:30 časova, autora Milovana Glišića.

Ova predstava se smatra prvom srpskom realističnom komedijom iz seoskog života. Partrijahalno - seoski mentalitet, čiji je predstavnik lik seljaka Živana, susreće se i sukobljava sa novom trgovačkom logikom utjelovljenom u liku zelenaša Vuleta Pupavca.

Čitavim nizom podvala u ovoj komediji, počevši od onih sitnih, pa do vrhunski vještih, bezdušnih, ljudski okorjelih, zapravo nam se postavlja pitanje gdje je kraj etičke ravnodušnosti? U ovoj predstavi bavili smo se drugom stranom ljudske pozitivnosti.

Podsjećamo, Festival malih scena i monodrame trajaće do 9. decembra 2017. godine, a publici će se predstaviti kroz ukupno pet pozorišnih predstava i četiri monodrame.

Predstave i monodrame će se odigrati u kulturnim centrima u Istočnom Novom Sarajevu i na Palama.

 

 

 

nazad na vrh

Pozorište

Studentsko pozorište: Audicija za prijem …

Objavljeno: 22.10.2017 - 13:40 / Hits:1092 puta

Studentsko pozorište iz Pala u četvrtak, 26. oktobra 2017. godine, u Kulturnom centru, održaće audiciju za prijem novih članova i time proširiti svoj trenutni ansambl. Svi zainteresovani kandidati treba da popunjen prijavni obrazac dostave na mail: . do utorka, 24. oktobra. Paljansko pozorište je osnovano kao udruženje građana 2009. godine, a tokom ovog mjeseca proslaviće svoj osmi rođendan. Do sada je odigrano 12 premijera, koje prati veli...

Radio Sa-RS